Joakim Borda-Pedreira (Wl)

Joakim Borda-Pedreira (Wl)

- in Q
0
@Lundagård

Avgången kulturchef på Lundagård samt mellanpolitruk på Humanistkåren. Bohemisk dandy sprungen ur boliviansk diplomatöverklass som trots det hade funnit sig väl tillrätta i det mer egalitära Sverige om han bara hade fått ha kvar husan. Vänlig snobb; flärdfull och förbindlig. Fjärrdöpt konstvetande gourmet som spred skräck i nationsköken då hans ankomst aviserades. Förorsakade som barn en smärre konflikt med främmande makt då en ambassadör på visit återfann sina hemliga dokument i den öppna spisen. Duellerar helst med purjolök. Blev känd som totalt självutlämnande bloggare på nu avsomnade Diagnos och hotades för detta med stämning av en bekant. Förlorade en uppslitande redaktörsstrid på tidningen, men vann på något sätt ändå. Har talat om att flytta till Berlin i månader och halvår, men hålls kvar som frilansande kulturaristokrat i Malmö av italienska förbindelser.

Q kvad med en annan latinamerikansk drömmare i minnet:

Älskad vare den som släpper sig,

Den som viker ut sin själ i helfigur,

Den som köper en för dyr väska i början av månaden,

Den som gör sig till ovän med alla tänkbara arbetsgivare.

Älskad vare den som väljer vapen bland grönsakerna,

Den som finner glädje i en studentfacklig ormgrop,

Den som vill kasta valberedningar i fontänen men ändrar sig,

Och älskad vare den som kritiserar Malmö nation på rent gastronomiska grunder.

Text: Q
Bild: Maria Esaiasson

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Metoo – manifestation i Lund

På söndag hålls en manifestation på Stortorget i