V-sektionen

- in Nyheter
@Lundagård

Vilken overall är din favorit? Vill du ha en blå, elektrovit eller röd? Skriv ut din egen teknolog och pryd klippdockan i olika overaller. Lundagård presenterar en ny overall – varje dag. I dag är det V-sektionens tur.

V-sektionens maskot är en bäver. Hans namn är Vincent Ralén och bor i en källare vid vattenhallen i ett hus på LTH.

Tobias Nordlund läser väg- och vatten och är ordförande för V-sektionen. Han kallar Vincent ”vår älskade bäver”. Om bävern är riktigt på alerten under nollningen eller kanske på någon sittning tror Lundagard.se att bävern kan få se glada teknologer från V-sektionen iklädda blå, gröna eller svarta overaller. Eller till och med något helt annat:

– De i sexmästeriet bär alltid kilt när de jobbar eller festar. Fast jobb och fest kanske är samma sak i och för sig. Det är en lång fin tradition vi har på V, att de har kilt på sig. När det är vanlig fest har de på sig en vanlig t-shirt till kilten, men om det rör sig om finare fester blir det vit skjorta och frack. Naturligtvis bär de dessutom kilten på klassiskt skotskt vis.

Väg- och vatteneleverna har har blå overaller och lantmätarna har gröna. Blivande brandingenjörer har däremot en overall som bär färgen svart samt ett läderbälte och reflexdetaljer därtill.

– De som läser brand byter aldrig bort något på overallen. Jag tror att det finns ett svart byxben som byttes mot en bok en gång, men annars byter de aldrig.

V-sektionen organiserar studenter vid programmen för väg- och vattensbyggnad, lantmäteri, brand samt riskhantering.

Ladda ner och skriv ut din egen teknolog med V-sektionens overall i fullstorlek här

Här kan du läsa om andra sektioners overaller samt ladda ner deras klippdockor:

D-sektionen

K-sektionen

M-sektionen

E-sektionen

F-sektionen

Text: Louise Larsson
Bild: Alfred Gunnarsson