De föreslås leda Lundagård

- in Nyheter
@Lundagård

Liselotte Olsson och Axel Jönsson, så heter nästa Lundagårdsredaktörer. I alla fall om valberedningen får som den vill.

Liselotte Olsson är 25 år och kommer från Östersund. Hon flyttade till Lund hösten 2007 för att läsa freds- och konfliktvetenskap efter att tidigare ha studerat bland annat statsvetenskap vid Mittuniversitetet och internationella relationer vid Göteborgs universitet. Tidigare har hon skrivit för Aftonbladet Resa, Lokaltidningen Åre Krokom och praktiserat på Daily News i Sydafrika. För närvarande är Liselotte Olsson redaktionschef för Radio UPF och läser på journalistlinjen vid Skurups folkhögskola. Hon gör just nu praktik på Sydsvenskans Lundaredaktion. Liselotte har också varit aktiv i Helsingkrona nation.

– – Lundagård ska ta fram egna nyheter och jobba med grävande journalistik och fördjupande reportage. Tidningen ska vara nära studenterna och spegla deras verklighet, både det som är roligt och positivt men vi ska även kunna ta upp svåra ämnen som man inte pratar så öppet om, säger Liselotte Olsson som är nominerad som redaktör och ansvarig utgivare.

”En självklar del av alla studenters vardag”

Axel Jönsson är 24 år, kommer från Landskrona och har nyligen avslutat journalistutbildningen vid Lunds universitet. Sedan tidigare har han även en kandidatexamen i statsvetenskap. Axel har varit engagerad i Lundagård sedan 2007 och blev invald i redaktionen för drygt ett år sedan. Han har också arbetat på Helsingborgs Dagblad och Barometern/OT.

– Lundagård är i dag en välmående tidning med drivna medarbetare som levererar ett inspirerat material. Att få chansen att ta över stafettpinnen i det här läget skulle naturligtvis kännas fantastiskt. Siktet är inställt på att göra Lundagård till en lika självklar som oumbärlig del av alla studenters vardag, säger Axel Jönsson som är nominerad som biträdande redaktör.

”Ett starkt team”

Det är Lundagårds styrelse som agerar valberedning för redaktörsposterna och som har gått igenom materialet från sammanlagt 17 sökande personer.

– Vi har lagt ner flera dagar på att intervjua kandidaterna för att kunna välja ut de två som vi bedömer har bäst förutsättningar att leda Lundagård. Liselotte och Axel är ett starkt team som vi tror mycket på, säger Lundagårds styrelseordförande Thomas Frostberg.

Den 15 april hålls Lus-valting då Lundagårdsredaktörerna för perioden 2009-2011 ska väljas.