Teknologkåren firade 25

- in Kår, Kultur & Nöje, Nöje
@Lundagård

Teknologkåren vid Lunds tekniska högskola, TLTH, har funnits i tjugofem år. Detta firades på campusområdet under en hel vecka med olika aktiviteter och upptåg. Lundagård var med under sista dagen i jubileumsveckan då Tour de sektion stod på programmet.

– Tanken idag är att alla medverkande går runt på de olika sektionerna i grupper och får en drink mot ett kryss på sin tröja. Sedan är det eftersläpp på M-huset, säger jubileumsgeneralen Gustaf Scheja.

Under vårt samtal passeras vi ständigt av glada studentgrupper i overaller i olika kulörer. Alla har också på sig Tour de sektion tröjan.

– Veckan har gått väldigt bra. Vi har haft en massa aktiviteter. Allt från chokladprovning till stand-up comedy på kårhuset, berättar Gustaf Scheja som är klädd i teknologmössa med tofs, frackkavaj med brodyr på ryggen och overallbyxor. Han ingår själv i en speciell grupp som under kvällen har tänkt besöka alla de olika sektionerna.

– Jag går runt tillsammans med några heltidare från kåren och några gäster från kåren vid Helsingfors tekniska högskola.

Ökad gemenskap över sektionsgränserna

Just att studenterna får en inblick i de andra sektionernas aktiviteter och lokaler och träffar nya människor verkar vara något som uppskattas mycket. Framförallt av nollorna och ettorna, vilka verkar vara i majoritet under kvällen. Kemistudenterna Emma Tovesson och Josefine Karlsson har höga förväntningar på kvällen.

– Det är bra att öka gemenskapen här på området. Det är också positivt att det inte bara är en aktivitet för nollorna, säger de och går vidare upp mot kårhuset.

Klicka på länken för bildspel ovan för att se bilderna från firandet.

text: Oskar Forsberg
foto: Daniel Ekbladh