Hon är Lus nya generalsekreterare

- in Nyheter
@Lundagård

Lunds universitets studentkårer, Lus, har tillsatt en helt ny tjänst. På posten som generalsekreterare ska Hanna Gunnarsson bland annat ägna sig åt att assistera kårerna i deras informationsarbete.

– Presidiet ska fokusera på att påverka beslutsfattare och då är det bra att en generalsekreterare kan avlasta. Men jag sökte det här uppdraget mest för att det är så kul att jobba för kårerna, säger Hanna Gunnarsson.

Tjänsten är helt ny och är tredelad. Generalsekreteraren ska hjälpa kårerna med informationsarbete, leda internutbildningar, samt samarbeta med Folkuniversitetet med till exempel studiecirklar. Hanna Gunnarsson poängterar att själva informationsarbetet fortfarande ligger på kårerna.

Hälften finansierat av Folkuniversitetet

Lus ordförande Christian Stråhlman är glad att organisationen nu fått en generalsekreterare.

– Vi behöver arbeta mer med informationsspridning och att utbilda aktiva i kårerna. När vi nu fått finansiering av Folkuniversitetet är detta ett lysande tillfälle, särskilt när det gäller internutbildning, säger Christian Stråhlman som uppger att tjänsten till hälften finansieras av Folkuniversitetet.

Enligt Christian Stråhlman kommer en stor del av resterande pengar från Lunds studentkårs daghem för barn.

Tjänsten tidsbegränsad

Hanna Gunnarsson har tidigare varit ordförande för Teologkåren och hon sitter i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet. I juni tog hon sin lärarexamen.

– Uppdraget är tidsbegränsat fram till sista september 2010, därefter är det upp till Lus om de vill ha kvar uppdraget, säger Hanna Gunnarsson.

Text: Per Samuelson
Bild: Jonas Damsgård