Rufus Wainwright till karnevalen

Karneval

Den 21 maj kommer världsstjärnan Rufus Wainwright att upptäda på Stora scenen i Lundagård. Han följs av Mick Jaggers dotter och en Michael Jackson-kopia.

Sent på tisdagskvällen levererades ytterligare en raket i karnevalens förberedelsefyrverkeri.
Då kom det allra första artistsläppet. Höjdpunkten i programmet är den amerikansk-kanandensiske sångaren Rufus Wainwright, som gör ett stopp i Lund på den Europaturné som han genomför i vår.
Sångaren släpper sitt sjätte studioalbum, ”All Days are Nights: Songs for Lulu”, i april.
- Han är en otroligt mångfacetterad artist. Jag tror att han kommer passa utmärkt på karnevalen, säger musikchef Oscar Edlund.

Jade Jagger och Jackson-kopia
Förutom Rufus Wainwright är också den internationella DJ-duon Jezebel Soundsystem klara för karnevalen. De kommer att uppträda tillsammans med Mick Jaggers dotter Jade.
En av de mest berömda Michael Jackson-kopiorna, brittiska Navi, kommer också.
- Det kommer att bli surrealistiskt att se honom, säger Oscar Edlund, som är nöjd med bokningsläget så här långt.
- Vi har fixat tre internationella akter och det är ovanligt många för att vara i karnevalssammanhang, säger han.

Vill ha Bowie
Nästa artistsläpp kommer sannolikt i mars, och då utlovas flera svenska namn. Vilka som är på gång vill dock inte Oscar Edlund avslöja.
- Min drömbokning är David Bowie. Tänk att se honom ensam på Stora scen med en flygel. Det vore något. Men så länge får vi nöja oss med en Jackson-kopia, säger han.

Text: Gustaf Eriksson
Be Sociable, Share!

Relaterade artiklar:

Skriven av: - 24 februari, 2010

Läsarnas kommentarer på Rufus Wainwright till karnevalen Kommentera gärna innehållet men visa respekt för de personer som figurerar i artiklarna och för andra läsare. På lundagard.se är du personligen ansvarig för dina inlägg: se till att de följer svensk lag. Redaktionen förbehåller sig rätten att radera inlägg som strider mot de pressetiska spelreglerna. Läs mer om Lundagårds regler för kommentarer här.