En försmak av karnevalen

- in Karneval

Nej, det är inte Liseberg som förflyttats till Lundgård. Det är förberedelserna för Lundakarnevalen som är i fullgång. Bland kaniner, elektriska stötar och sumobrottare fick Lundagård ett smakprov av karnevalen. Klicka på ”bildspel” för att se fler bilder.

– Om jag dör nu blir det sjukt bra pressmaterial, ropar Erik Neppelberg, karnevalsgeneral.

Det ser livsfarligt ut när han vingligt tar sig fram på en av de felkonstruerade cyklarna som finns i ett av alla tält på karnevalsområdet. Här kan alla testa på att cykla Grand Prix, ta emot pris på den felbyggda prispallen eller ta plats på läktaren och beskåda allting.

Nervkittlande underhållning
Kan hända att ett besök i sjukgymnasternas tält skulle kännas som ett givet val efter en skumpande cykelfärd, men sjukgymnasternas bidrag är allt annat än behagligt. Liksom namnet Felbehandling antyder, använder sjukgymnasterna sina kunskaper på ett minst sagt nervkittlande sätt. Erik Neppelberg får testa på ofarliga, men smått obehagliga elektriska stötar och sedan försöka måla ett självporträtt med en bångstyrig hand. Resultatet blir ett experimentellt konstverk och träningsvärk i de ömmande musklerna.

Under karnevalen kan man även ta tillfället i akt och besöka en Japansk Gameshow med galna upptåg och lekar. För leksugna finns en gigantisk bilbana med radiostyrda bilar i tältet Kör fel, hitta rätt.
– Man vet aldrig vad som väntar inne i tälten. Kanske en puss, kanske ett telefonsamtal eller en smäll på käften, säger Erik Neppelberg.

Dautafel
Sedan 1990 släpps i samband med varje karneval ett datorspel. Datorspelet går att ladda hem gratis på karnevalens hemsida och årets version heter [DAUTAFELET] – rätt bakis i framtiden 2. I år är det studenten Skogh som ska rädda Lund som ligger i ruiner efter karnevalen. Student Skogh får tampas med studentproblem som till exempel bostadsbristen.

Ännu mera Lund
För den som vill ta det lite piano finns det gott om underhållande tombola-bodar med färgsprakande teman som till exempel hJulbodet, med tomtar, julmusik och julklappar.
– I somras tog vi beslutet att starta en ny sektion som håller i tombola-bodarna, tidigare har vi haft lotterier men då höll inte vi i det. Vi vill att det ska vara ännu mera Lund och att studenterna ska anordna även lotterier och tombola, säger Erik Neppelberg.

I Simsalavinn kan man spela på det förtrollade hjulet och få rådgivning av spådamen. Går det dåligt erbjuds tröstkramar från kaninerna.

Text: Mette Mjöberg
Foto: James Jones Huang