LUS ger rektorn godkänt

- in Nyheter

Rektor Per Eriksson har nu avverkat 18 månader av sina sex år som universitetets överhuvud.
– Överlag är vi nöjda med hans insatser, säger Christian Stråhlman, ordförande för Lunds universitets studentkårer. 
Men fortfarande har rektor 26 punkter att bocka av från studenternas önskelista.

Under terminens sista möte med universitetets ledningsgrupp gjordes en utvärdering av gruppens arbete sedan tillsättandet i januari förra året.
– Vi gav Per en önskelista vid hans tillträde, tänkt som en uppfodrande välkomstpresent, säger Lus ordförande, Christian Stråhlman.

Listan, som hade trettio punkter, sträcker sig från frågor om diskriminering till att göra universitet tryggt under kvällstid. Under torsdagens möte kunde fyra av de 30 punkterna bockas av.

I stort sett nöjda
Från Lus sida är man bland annat nöjda med universitetets engagemang för kårernas fortlevnad efter obligatoriets avskaffande. Också motståndet mot avgifter för utländska studenter är något som universitetsledningen får en klapp på axeln för.

Christian Stråhlman är speciellt belåten över beslutet om en gemensam terminsindelning och att studentombudet kommer att få fortsatta anslag.

Men helt nöjd är Lus-ordföranden inte.
– De behöver definitivt jobba mer med att införa alternativa examinationsformer och en oberoende instans som kan pröva betyg, säger Christian Stråhlman.

Många önskningar kvar
Hittills återstår alltså 26 ”önskningar” att uppfylla. Men rektorn anser sig ha goda chanser att uppfylla större delen av punkterna:
– Jag tänker på den åtminstone en gång i veckan, säger han, och pekar på den inramade listan som står bredvid skrivbordet.

Text: Per KudoFoto: Jonas Jacobson