"Inte lika uppdelat som i Lund"

- in Nyheter

Höstterminen har kickat i gång i Helsingborg.

I år erbjuder Campus flera nya program och kurser som har intresserat massor av studenter. Konkurrensen om platserna har varit hård.

Lundagård har träffat två av dem som lyckats komma in.

Inför terminsstarten gick det fem sökanden per studieplats på Campus. Totalt har 7 669 personer konkurrerat om 1 349 tillgängliga platser.

Den viktigaste orsaken till den växande populariteten är att Campus denna termin erbjuder flera nya program och kurser.

Bland de mest eftertraktade märks särskilt Ingenjörshögskolans nya utbildning elektroteknik med automation och en kurs i kriskommunikation som ges vid institutionen för kommunikationsstudier.

Engagerade lärare

De nya, eftertraktade utbildningarna har gjort det svårare än på länge att bli antagen till Campus. Även management-programmen är populära.

Två av dem som kommit in där är Joel Nilsson och Richard Odevall.

Det var just utbildningsutbudet som lockande dem till Helsingborg.

– Jag har pluggat japanska i Lund i tre år och sökte till Campus för att de hade det program jag ville läsa, säger Joel Nilsson, som läser Logistics Service management.

– Lärarna här verkar vara fantastisk engagerade. Och är det finare väder i Helsingborg än i Lund, säger han och skrattar.

Helsingborg lika bra som Lund

Richard Odevall, som läser Food management, tycker att Helsingborg trots sin ringa storlek verkar har ett bra utbud för studenterna.

– Lund är ju den bästa studentstaden men Helsingborg är inte sämre. I Helsingborg är det inte lika uppdelat, här kan alla studenter träffas på Villan, säger han.

Under terminens första veckor har de nya studenterna på Campus blivit introducerade till studentlivet genom bland annat stadsvandringar, ett och annat besök i Helsingör, festival och bal.

Men nu börjar, precis som i Lund, studierna ta mer och mer tid för de flesta.

Men allt är inte föreläsningar och tentor. På lördag är det till exempel Oktoberfest. På Villan, såklart.