Kock och journalist till AF-borgen

- in Nyheter, Studentliv
@Gustaf Eriksson

– Leif Mannerström är en klockren gäst, säger Studentaftonutskottets förman Lisa Blomqvist.

I morgon bjuder hon in till en afton med husmanskosten i fokus på cafe Athen i AF-borgen.

Om knappt två veckor är det dags igen. Då kommer journalisten Mustafa Can.

Det var Leif Mannerströms varierande och spännande karriär som fick Lisa Blomqvist, förman för Akademiska föreningens Studentaftonutskott, att bjuda in honom till en husmansafton.

I samtal med författaren och journalisten Göran Lager, som även driver en matblogg, kommer Leif att prata om husmanskost i stort, sin karriär och matbranschen.

– Leif har gjort allt från tågmenyer till att driva krogar, skriva böcker och varit sommarpratare i radio. Han verkar väldigt sympatisk, mysig och intressant, säger Lisa Blomqvist.

Husmanskost i fokus

Någon matlagning blir det inte i borgen, men aftonen avslutas med en traditionell frågestund. Lisa Blomqvist tror att det faktum att Leif inte bara sysslar med lyxmat utan också har ett brinnande intresse för husmanskost kan komma att intressera många studenter.

– Jag tror att han kan komma med många bra tips på billig studentmat, även om jag tror att många studenter även är intresserade av lyxmaten, kanske för att den känns så ouppnåelig nu när man pluggar, säger hon.

”Glad för att han kommer hit”

En annan person som är bokad till Studentafton i höst är Mustafa Can, som kommer att prata om sitt författarskap, journalistyrket och sitt liv.

Lisa Blomqvist menar att han är en intressant och aktuell person som är i rampljuset nu och som synts mycket i TV.

– Det ska bli kul med en författare och journalist, det har vi inte haft på länge. Jag är personligen jätteglad för att han kommer hit. Hans bok Tätt intill dagarna är en personlig favorit, säger hon.

Inget program

Till skillnad från tidigare terminer kommer Studentafton inte släppa något fullständigt program inför hösten. Enligt Lisa Blomqvist är programmet i stort sett klart, men att det ännu finns lite lösa trådar.

– Det här är min första termin som förman och jag vill ha datum och lokaler helt spikade innan jag går ut med något. Vi kommer att släppa aftnar kontinuerligt under terminen i stället för ett helt program, berättar hon.

Du vill inte ge några hintar om vilka ni har på gång?

– Nej, det vill jag behålla för mig själv.