"När svenskar släpper loss blir det så jävla bra"

- in Kultur & Nöje

Avicii, som egentligen heter Tim Bergling, 21 år från Stockholm, har det senaste året dj:at och spelat sin egen housemusik världen över, framförallt i USA och Frankrike.

I kväll kommer han till AF-borgen för att göra sin andra Sverigespelning någonsin.

Lundagård ringde upp för att ta pulsen inför konserten.

Det är din andra spelning i Sverige någonsin, varför kommer du just till Lund?

– Det är en jävligt rolig grej, att spela för massa studenter i en riktig studentstad. Jag har flera kompisar som pluggar i Lund och jag funderade faktiskt på att plugga där innan, men nu fokuserar jag helt på det här.

Vilken skillnad kommer det att bli jämfört med dina ”vanliga” spelningar?

– Det kommer att kännas att jag spelar på hemmaplan och egentligen tycker jag att det är mycket roligare att spela i Sverige. Det är alltid roligast att bli uppskattad där man kommer ifrån. Sen är det också något speciellt när svenskar går lös. Det släpper liksom till som helvete, det blir så jävla bra.

Vad tycker du om klubbkulturen i Sverige?

– Den har haft det kämpigt, i alla fall i Stockholm. Det har inte funnits så stort support för dj:s. Men det börjar bli bättre, musiken spelas mer på radio och fler lyssnar på house. Det är mycket tack vare artister som Lady Gaga.

Varför vill du vara dj?

– Det bästa är att spela låtar som man själv har gjort inför en publik som är helt med. Det är den bästa känslan i världen. Man blir så stolt.

Vad kan publiken förvänta sig i kväll?

– Jag kommer att spela mycket nya grejer som jag aldrig spelat innan.