Julkalendern: 2 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.

Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom andra luckan finns Anders Wigren, verksamhetschef för Akademiska föreningen som firade sin 180-årsdag med ett stort kalas i AF-borgen på onsdagen.

Hur var festen?

– Mycket lyckad. Det var många som kom, och gästerna var inte bara från Akademiska föreningen och de erkända studentföreningarna utan också från bland annat kårer och nationer.

Vad kommer du minnas starkast från 2010?

– Jubileumsfesten kommer finnas kvar i minnet länge. Men utanför ämbetet kommer jag nog minnas sommaren som jag tillbringade i familjens stuga i närheten av Ullared. Jag fiskade mycket, och till slut lyckades jag fånga en riktigt stor gös. Det var roligt.

Hur ska du fira jul?

– Det blir med familjen i ovan nämnda stuga. Jag ska gråta en skvätt till Karl Bertil Jonssons julafton och lyssna när pappa läser högt ur Röde orm. Det är en väldigt uppskattad tradition.

Vilken låt lyssnar du mest på nu?

– Jag skulle vilja nämna två: Illuminata med CEO har gått varm hela hösten, men den är på väg ut. Nu kommer i stället Alane med Wes. Det är en gammal låt som jag har återupptäckt. Det är schysst att lyssna på sådana låtar, för de väcker ofta många minnen.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Eftersom jag håller en del presentationer och tal måste jag säga Markorepair. Han är en inspirationskälla med föredömlig presentationsteknik.