Julkalendern: 6 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.
Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom sjätte luckan hittar vi Christina Englén som pluggar juridik vid Lunds universitet och i helgen valdes till ordförande för Folkpartiets studentförbund Liberala studenter.

Vilken är den viktigaste utbildningspolitiska frågan just nu?

– Det vi diskuterar mest är att alla ska kunna jobba vid sidan av studierna. Vi vill att alla ska ha möjlighet att lägga upp sina studier på det sätt man själv vill. Det ska naturligtvis gå att klara sig på studiemedlet, men de som vill jobba måste få göra det. Jag vill till exempel se att fribeloppet höjs ännu mer.

Vad kommer du minnas starkast från 2010?

– Valrörelsen. Jag var ute på väldigt många skolor i Skåne och pratade med väldigt många människor. En stor del av diskussionerna handlade om migrationspolitik, och det var intressant.

Hur ska du fira jul?

– Det blir med familjen i Växjö, staden jag kommer från. Vi har ett stort julbord med släkten, och dagen efter har vi alltid kalkonmiddag.

Vilken är din favoritlåt just nu?

– Det är lite töntigt, men det är True colors med Ane Brun. Själva låten är väl inte så töntig, det är hur ofta jag lyssnar på den som gör det töntigt. Den går på repeat nästan hela tiden.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Borgar-Balo. Det är en rolig variant på Djungelboken från valrörelsen 2006.