Julkalendern: 7 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.
Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom sjunde luckan hittar vi Christina Gellerbrant Hagberg, regionskattechef på Skatteverket som den 1 mars 2011 tar över som generaldirektör på CSN.

Vad tycker du är det största problemet med hur CSN fungerar?

– Det är en myndighet som har haft bekymmer med kundkontakten och genomströmningen av ärenden. Man har genomfört mycket arbete för att förbättra det, men en del återstår. Men om de problem som rapporterats i höst vill jag inte uttala mig innan jag satt mig in i verksamheten.

Vad kommer du minnas starkast från 2010?

– I det lite mindre perspektivet kommer jag minnas förra vinterns tågkaos, eftersom jag är en flitig tågpendlare. Denna vinter har ju inte börjat så bra den heller. I det stora perspektivet kommer jag minnas valet. Skatteverket, min nuvarande arbetsplats, påverkas oerhört mycket av valresultatet. Därför är valår alltid spännande.

Hur ska du fira jul?

– Julafton firar jag med min man och mina barn. Sedan brukar vi alltid träffa släkten under någon av dagarna efter julafton.

Vilken är din favoritlåt just nu?

– Jag gillar den nya låten med Take That. Jag tror att den heter The Flood. Jag gillade Take That lite lagom förra vändan som de var aktuella, men jag tycker nästan att de är bättre nu.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Jag tittar inte så mycket själv, men mina söner tipsar mig om klipp ibland. För ett tag sedan visade de ett klipp med en katt som ser ut som att den attackerar en skrivare. Det var roligt.