Julkalendern: 10 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.

Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom tionde luckan finns Jonas Wendt, underhållningsansvarig för Lundaekonomernas Vinterbal som anordnas för första gången i kväll.

Vad kan gästerna förvänta sig av kvällen?

– Det kommer att bli en klassisk bal i modern tappning. Den är klassisk på så sätt att alla kommer att vara snyggt klädda och det kommer att hållas fina tal, men vi har gjort den modern med lite annorlunda spex och så kommer Familjen att uppträda. Tidigare har vi haft en årsbal som hålltis i november, den har haft ett rykte om sig att vara lite torr. Nu storsatsar vi på detta.

Vad kommer du att minnas starkast från 2010?

– Jag var väldigt engagerad i karnevalen för Lundaekonomernas räkning. Det var enormt roligt att börja från noll och sedan se det bli så stort som det blev. Det är lite samma känsla med Vinterbalen faktiskt.

Hur ska du fira jul?

– Det blir på ett klassiskt vis med morgonpromenad, sillafrukost, julbord, Kalle Anka och massor av paket med hela släkten.

Vilken är din favoritlåt just nu?

That’s the way med Gina G. Det är den absolut bästa uppladdnings-låten inför balen. Den bara pumpar igång direkt.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Jag är faktiskt inget jättefan av Youtube, så jag vet inte. Men det finns en del med Lundaekonomerna där. Jag tror att det finns klipp från Karnevalen och Eee-dagarna. (Och visst finns det en hel del klipp om och med Lundaekonomerna på Youtube. Vi bjuder på en film som presenterar fredagskvällens begivenhet.)