Julkalendern: 11 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.

Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom elfte luckan finns Jesper Falkheimer, docent i medie- och kommunikationsvetenskap, som på fredagen utnämndes till ny rektor för Campus Helsingborg efter Lars Haikola.

Grattis till nya jobbet! Vilken är den största utmaningen för Campus Helsingborg de närmaste åren?

– Största utmaningen är att expandera med kvalitet. Det har varit mycket snack om expansion sedan starten, men vi måste se till att växa på ett ordnat sätt där vi inte tappar vår tydliga tvärvetenskapliga profil, och fokuset på samverkan i regionen.

Vad kommer du minnas starkast från 2010?

– Professionellt sett är självklart när jag blev utnämnd till rektor. Jag fick reda på det redan för en vecka sedan, men det gick ut först i dag eftersom jag skulle få chansen att meddela min personal. Jag minns självklart också K3, institutionen för konst, kultur och kommunikation vid Malmö högskola, där jag nu är prefekt. Det är en jäkligt bra organisation, med många bra människor.

Vilken är din favoritlåt just nu?

– Just nu gillar jag Dylan Leblanc, som bjuder på rockaktig country och som precis kommit ut med en ny skiva. Även Bruce Springsteen har kommit med en ny skiva, trots att det är lite gubbigt är det grymt bra. Jag väljer The Promised Land.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Jag tittar ofta på klipp från konserter. Men nu gäller det att välja något riktigt speciellt. Det får bli ett Monty Python-klipp från en av deras långfilmer. Jag gillar deras bitska samhällssatir.

Fotnot: Jesper Falkheimer tillträder som rektor för Campus Helsingborg den 1 mars 2011.