Den definitiva klubbguiden

- in Kultur & Nöje
@Lundagård

13 nationer. Många, många klubbar. Spana in översikten på studentstaden för att veta var du ska tillbringa höstterminens nätter.

Blekingska nationen, Måsvägen 11

På Blekingska huserar två klubbar löpande på fredagarna. Det är nationens äldsta klubb, Indigo, som spelar pop och indiemusik och electroklubben Heartbeats, som möter dig med stroboskop och laser. Alltid från klockan 22.

Bland annat besöker Electroproducenten Mayka nationen den 7 september och Esther intar Indigo den 12 oktober.

Göteborgs nation, Östra Vallgatan 47

Varje jämn torsdag hålls klubben Kålleseum som länge varit en av de största nationsnattklubbarna i Lund. 22.30 öppnas dörrarna till två dansgolv i Blue Ice Night Clubs lokaler på Östra Mårtensgatan.

Klubben Kajplats 15 öppnar varje fredag 22.30 upp dörrarna på Östra Mårtensgatan 15.


Skybar är förfestpuben på kajutan där besökaren kan skaka loss udda torsdagar 19-01 med start 13/9

Hallands nation, Thomanders Väg 3

Varje fredag klockan 22 kör nationen Klubb 3 för både den som vill dansa sig svettig och ta en drink i baren. De senaste hitsen spelas på dansgolvet samtidigt som nationens Lovebar och pub är öppna.

Helsingkrona nation, Tornavägen 3

Jämna fredagar bjuder Klubb Schlagernatt på, som namnet skvallrar om, en kväll i schlagerns tecken.

På dansgolvet spelas klassisk schlagermusik, och skulle du tröttna på dansen kan du pausa med att sjunga sing-star i puben.

Ojämna fredagar hålls Arena där du kan dansa enda in i kalket till klubbmusik. Från klockan 22.

Kalmar nation, Biskopsgatan 12

Kalmars nation har ingen klubbverksamhet, men om du är uttråkad redan på tisdagen erbjuder Pub Piraya kulinariska läckerheter, och varje fredag kan du slå dig ner med en hamburgartallrik och lyssna på livemusik på Pub Kaggen.

Krischansta nation, Tornavägen 7

I princip varje fredag under terminen hålls Club Lyset på Krischan med bland annat Tandem-DJ:n Karan Luthra. Blir det för hett på dansgolvet så erbjuder ute-loungen lite svalka. Den 5/10 hålls en temakväll med Dubstep på tapeten.

Lunds nation, Agardhsgatan 1

Varje torsdagskväll från 22 kan du hänga på populära klubben Penthouse. Uppe på sjätte våningen kan du njuta av inte bara musik och drinkar, utan även vila ögonen på utsikten över Lund.

Nattklubben Hybris körs på lördagar klockan 22. Nationen lovar drinkar och dans till både modern och retro populärmusik.

Var tredje lördag hålls klubbkonceptet Wonderland på nyrenoverade Playground. Inhyrda DJ:s spelar dansvänlig house.

Malmö nation, Östra Vallgatan 51

Klubben Casanova är en av Lunds äldsta nattklubbar. Ojämna torsdagar klockan 22.30 öppnas dörrarna och nationens egna DJ’s ser till att dansgolvet och stämningen är på topp.

Varannan lördag förvandlas Lund till New York och Malmö nation till Upper East Side. På klubben Upper East spelas 70- och 80-talsmusik med en tvist av Motown, från klockan 22.30.

Även Källaren hålls på lördagar. Nationen utlovar en unik upplevelse med bland annat superljus och grymma DJ:s.

Smålands nation, Kastanjegatan 7

Under hösten kommer flera nya klubbar att läggas till i Smålands arsenal, enligt nationens klubbutskott.

DecaDance är Smålands första HBTQ-klubben under hösten. Decadance kommer tillsammans med fler lokala initiativ att ersätta club KG som kom ner från Stockholm under tre tillfällen på våren.

I våras slog nationen även upp dörrarna till Spazio Social Club och Indie Incite på lördagarna. Under hösten fortsätter de tillsammans med popklubben Look Heart, No Hands!, blåsiga Balkan Bonanza, rockiga Break The Chainz! och klubben som erbjuder musik från världens alla hörn, Klubb Kosmos. Utöver det blir det One night stands med specialkvällar på tapeten och Jazzcaféet, där skivorna snurrar vidare.

Sydskånska nationen, Tornavägen 5

Technofenomenet Kraftverket, popälsklingen Heartland och Sveriges äldsta hiphopklubb, den 10-årsjubilerande Svartklubben levererar under lördagarna på Sydskånska. Klubbarna satsar stort på livemusik och Svartklubben har tidigare bokat akter som Movits!, Chords och Näääk. Varannan lördag är det Svartklubben, och varannan lördag varvar Heartland och Kraftverket på dansgolvet.

Västgöta nation, Tornavägen 17-19

Spritter det i benen en onsdagskväll finns nattklubben Metro. Från klockan 22 kan du roa dig med drinkar, dans och spelbord.


Professor Pong är förfestklubben med en passion för rundpingis. Jämna fredagar från klockan 20 kan du alltså både spela pingis och hänga i baren innan du beger dig vidare ut i natten.

Konceptklubben Black & White kommer även den 20 oktober.

Wermlands nation, Stora Tvärgatan 13

I höst drar konceptklubben Tidsmaskinen där besökaren ska slungas tillbaka till 60-, 70-, 80- och 90-talet under fyra lördagar under terminen. Även pop. skapar skönt gung under fyra gånger denna terminen med indie-twee och soul.

Houseklubben Maximalism och rockklubben Sideburn kommer även underhålla under hösten.

Östgöta nation, Adelgatan 4

På lördagar hålls klubben Sunset som är en av Lunds äldsta klubbar. På dansgolvet lovas dans till mainstream-musik från klockan 22.
Under hösten kommer det emellanåt hållas Slabb efter torsdagspuben med olika teman, bland annat punchslabb den 11/10.

Research: Maria Berg och Jacob Hederos



Detta är en uppdaterad version. Saknas ändå favoritklubben? Hör av dig.