Mycket pop och house i vår

- in Kultur & Nöje

Lunds nationer är till bredden fyllda av klubbar. Här finns något för de flesta – oavsett om du vill dansa till indiepop, schlager, hiphop eller house.

Ny termin betyder nya klubbar. En av de nationer som börjat terminen med att öppna dörrarna för något nytt är Wermlands.

Där är Emilia Viggh klubbmästare och för två veckor sedan hade klubben Pop premiär.

– Jag skulle beskriva den som en klubb där det är glad stämning, musik som folk vill dansa till, färgglada shots och drinkar, bra stämning helt enkelt, säger hon.

”De dansade hela kvällen”

Idén kom från en önskan om att ha en mer profilerad klubb, och en DJ och förmännen var överens om att chanserna för att konceptet skulle fungera var stora.

– Vi började titta på det och kom fram till att de flesta förmännen var intresserade av detta, och det tycker vi är viktigt, säger Emilia Viggh.

Klubben hade premiär för två veckor sedan.

– Vi hade inte fullt, men det var mycket folk och de dansade hela kvällen, så det var positivt. Det känns jättebra inför nästa lördag, säger Emilia Viggh.

Hybris på Lunds

Efter en lyckad hösttermin med klubben Wonderland kände Lunds nation att de ville nischa även sina andra klubbar – och med det startades klubben Hybris.

– Man kan säga att vi satsar mycket på musiken. Det är en blandning av modern och lite nostalgisk musik. Det är ett ganska klassiskt koncept, men man vill gärna känna igen musiken samtidigt som det är kul med lite nytt, säger förman Sara Ringdahl.

Premiären för två veckor sedan drog fullt hus.

– Det gick bra, och av reaktionerna vi hört så var det populärt. Det var även fullt förra helgen då vi körde klubben för andra gången, säger Sara Ringdahl.

Hittills har de hållit klubben i källaren, men i februari kommer de flytta upp den i nationens Penthouse.

– Det kommer bli kanon, säger Sara Ringdahl.