Han studerar i Lund – från stranden på Malta

- in Nyheter

Tänk att få byta ut den växlande våren i Lund mot ett Malta med sommarvärme.

Att ta semester och samtidigt plocka högskolepoäng. Det är precis vad lundastudenten Nils Wijkmark har gjort.

– Jag tänkte att om jag ändå ska läsa en internet-baserad distanskurs så kan jag lika väl sitta här nere i solen, säger 23-årige Nils Wijkmark, student i handelsrätt.

Han har läst vid Lunds universitet i två år och har snart en kandidatexamen i handelsrätt. Det var en ren impuls att åka ner till medelhavsön, och det trots att Nils Wijkmark ännu inte visste om han hade klarat den senaste tentan.

”Mycket tid för mig själv”

Kursen i nationalekonomi är ett komplement till utbildningen, och den ska läsas på en halv termin medan han bor hemma hos sin bror. Han återvänder till Lund först när det är dags för tentaskrivning.

– Jag har ganska mycket tid för mig  själv här nere. Jag känner inga andra och min bror jobbar mycket. Det är rätt stor skillnad jämfört med folk som åker tre personer till Bali och ska plugga på distans.

Viktigt med motivation

Kontakten med lärare sköts via mejl och trots att det har fungerat bra poängterar Nils Wijkmark att det krävs motivation för att klara studier på distans. Förutom ordinarie tentaplugg innehåller utbildningen flera inlämningsuppgifter.

– Jag rekommenderar det om man har en bra plan. Det är många som sticker iväg för att det är skönt, och för att få CSN samtidigt som man reser. Det finns ju mycket som distraherar. Å andra sidan är inte Lund känt för att vara världens lugnaste ställe heller, säger Nils Wijkmark.

About the author

Related Posts