Bakom kulisserna

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Nya identiteter, kläder och karaktärer växer fram. Det är dags för LTH:s nollningsvecka, och datasektionen har haft en intensiv sista vecka.

190 nollor, 70 faddrar och 50 uppdragsphösar samordnas av fem toppar i staben. Överphös Master´D, Paste || Green, Miss Rosa Ruby, Mrs. Skype Blueray och Professor PerlPerl sitter i sitt tillhåll i lägenheten på Kämnärsrätten. Pizzakartonger blandas med symaskiner och mantlar.

Det är sista förberedelserna inför den första Nollningsveckan. Det har varit fotosession vid ett skånskt slott när Lundagård kommer förbi. Kostymerna som ska bäras konstant de närmsta veckorna är på.

– Allt sker i största hemlighet. Det är lite förvirrande för nollorna, med en massa teman och liknande att hålla koll på. Men det är lite av grejen med att komma hit, säger Överphös Master´D, som bytt namnuppgifter och adress på nätet för att förhindra att nollorna finner hans riktiga identitet.

Varför så mycket hemlighetsmakeri?

– Det är för att datasektionen byter tema varje år, vilket gör att vi varje år får friheten att komma på något nytt signalement för året. Från början hade vi tio teman, men efter ett tag fick vi dra lott och bestämma oss för Cluedo. Men den rosa färgen behåller vi alltid, säger han.

Vad är det största problemet?

– Tiden, lätt. Vi har lagt lite mer än ett år på förberedelser, och ändå så har det varit otroligt mycket jobb även så här i sista stund, säger Miss Rosa Ruby.

Vad är mest tidskrävande?

– Allt från att skriva spex till att fixa sponsring tar tid. Men också alkoholtillstånd och planering för alla faddergrupper tar tid. Men det mesta är riktigt roligt och färdigt nu, säger Mrs. Skype Blueray.