Ingen vila på den sjunde dagen

- in Studentliv
@Lundagård

Istället för en söndag i sängen pallrade sig över 400 personer till borgen för att njuta av ljuva toner när AF satsar nytt.

Akademiska föreningen satsade på ett nytt koncept, och inledde med musik under söndagseftermiddagen från bland annat Greengarden och Lyby. Café Athen inreddes med mysbelysning och konserterna ackompanjerades med Radio AFs skivspelande. Lundagård smet in och frågade besökarna hur eftermiddagen varit inför spelningen med Timbuktu och Damn som avslutade kvällen.

Emma Gustafsson, Lund, pluggar medicin

”Superkul, det är ett bra initiativ. Det är roligt med något som inte automatiskt betyder fest. Gud vad torrt det lät. Jag har inte direkt mer förväntan än att det ska bli en fet spelning.”

Jonas Rosenkvist, Lund:

”Det är trevligt och återhållsamt. Det är inte pretentiöst. Jag hade gärna sett Peps Persson på framtida spelningar på musiksöndag. Jag tror spelningen ikväll kommer bli livad!”

När sedan Timbuktu börjar spelningen, är det med en engelsk fars dag- hälsning till sin pappa i publiken. ”Happy fathers day, dad!”

Sedan sätter han och Damn igång. Till blinkande röda, gula och blå ljus får de en seg söndagsslappare att vakna till liv. Timbuktu och Damn får folk från alla åldrar att samlas och den som dansar bäst på stället är en 40-årig dam med uppsatt hår och findräkt, som kan alla texter.

Klicka för att se Sebastian Steffensens bildspel.

Efter spelningen var stämningen på topp, och Lundagård frågade besökarna om förväntningarna på Musiksöndag höll måttet.

Ebba Rebmann, Lund, pluggar konsthistoria. Elin Giertz, Malmö, jobbar i Malmö. Jenny Bengtsson, Malmö, pluggar socialsociologi.

Ebba: Ohja. Nästan över förväntan. Fast jag hade höga förväntingar.

Jenny: Söndagen är bästa dagen att ha det på. Man behöver komma ut.

Elin: Och slippa ångesten för veckan som börjar.

Vilken artist vill ni se härnäst?

Alla tre: Tingsek!

Johan Wester, Lund

”Jag tycker Musiksöndag är suverän. AF-borgen har en enorm potential. Det är en given musikplats, dom borde ha konserter för jämnan. När jag var student hade AF storband, konserter och stordanser.  Jag älskar huset, det är ett riktigt partyhus och studentlivets hjärta. Spelningen ikväll  var fullständigt fantastisk. Jag skulle vilja se Movitz spela. Det hade blivit bra tryck.”

Text: Sofia Jarl

Foto: Sebastian Steffensen