‘Det är definitivt inte drama’

- in Studentliv
@Lundagård

Den före detta spexaren och läkarstudenten Igor Zindovic har en fullpackad vecka framöver. Dels är det premiär för tv-serien som han är med i, dels premiär för läkarspexet “Rasputin”.

– Jag har varit på några av repen. Det bådar gott inför premiären.

Igor Zindovic blev klar med studierna för ett halvår sen, och har nu allmäntjänstgöring (AT) i Lund. Som en av åtta deltagare kan tv-tittaren under våren hänga med Igor i serien “Unga läkare” i deras yrkesvardag.

Hur känns det att vara med i serien?

– Nervöst så klart. Man vet inte hur man kommer framstå. Men det kommer bli mycket roligt.

TV-serien Unga läkare kommer inte fokusera på någon Dr. House-lik såpa, utan siktar mot att visa tittaren verksamheten i vardagen.

– Det är definitivt inte drama.

Teamet har följt med läkarna i yrkesrollen.

– Till en början känner man sig spänd, men efter hand så slappnade man av och varken jag eller patienten tänkte särskilt mycket på kameran.

Igor har dock redan vana av att stå i strålkastarljuset från sin tid i Toddyspexarna. Även om han nu inte har tid att hänga med detta år, så ser han också fram till veckans andra premiär, när toddyspexarna drar igång med årets uppsättning ”Rasputin”

– Jag har biljetter till alla föreställningarna. Det är gott med nostalgi men samtidigt är det bra att få arbeta i stället, säger Igor Zindovic.

Text: An Holmqvist

About the author

Lundagård är Sveriges äldsta studenttidning, grundad 1920.