Nicolai och Tora föreslås representera dig

- in Nyheter, Studentliv

Säg hej till Nicolai Slotte och Tora Törnquist. I höst är det de som delar på ordförandeposterna i studentkårssamarbetet LUS om valberedning får som de vill. Men redan igår möttes de för en första lunch.

Vårsolen lyser över Lundagårdsparken där Nicolai Slotte sitter och väntar på Tora Törnquist. De känner inte varandra, men nästa termin kan de komma att arbeta nära varandra.

– Jag var faktiskt på Juridiska föreningen i igår(måndag) och då var Tora där också, men jag visste ju inte vem hon var. Nu tänkte vi ta en lunch och försöka lära känna varandra bättre, säger Nicolai.

Valberedningen, med representanter från alla kårer vid Lunds universitet, fattade i förra veckan sitt nomineringsbeslut. De vill se Tora Törnquist, ordförande för utbildningsutskottet på Juridiska Föreningen och samhällsvetarkårens ordförande Nicolai Slotte som nästa års presidium på Lunds universitets studentkårer.

– Det känns jätteroligt att vara nominerad, säger Tora Törnquist som kommer och hälsar med en handskakning på Nicolai.

Hon blev tillfrågad av Juridiska Föreningens ordförande dagen innan ansökningstiden gick ut och skickade sen in en ansökan till LUS.

– Jag har sysslat mycket med utbildningsbevakning på fakulteten. Jag vill inom presidiet ta detta till nästa nivå och arbeta direkt mot universitetet.

Nicolai sökte till presidieposten på eget initiativ. Han siktar på att bli ordförande men framhåller att posterna inte är lagda än.

– Jag sitter redan i LUS styrelse och tror att jag kan ha en kortare starsträcka.

Nu återstår det att se om valberedningens nomineringar går igenom på det valting som hålls om två veckor, då representanter från alla medlemskårer samlas för att rösta.

– Vi välkomnar så klart fler kandiderar, säger Tora innan hon och Nicolai försvinner iväg för att äta.