Ideala östgöta på årets tandem

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Malmö nation festar bäst, Lunds kan strula till det och Krischan och Datatekniksektionen kan cykla upp för backen. Detta blev resultaten i tandemstafetten 2012.

Trots ihängande regn och kulingvindar, polisstopp och bristande kommunikation, sammanfattar kanske idrottskollegiets vice ordförande Johnny Tran tandemstafetten bäst när han vandrar mot prisutdelningen med prishackorna i högsta hugg:

– Det känns helt otroligt, nu har allt det man planerat i ett halvår slutligen avslutats på ett riktigt bra sätt.

”Once in a lifetime”

En av de 21 ekipagen som gav sig ut på vägarna var Akademiska föreningen, där Rachelle Lacharité och Julia Henriksson fick vara det första ut på cyklarna.

– Det var helt sjukt, en riktig ”once in a lifetime experience” att ge sig av med säkert 2000 påhejande supportrar. I Kanada, där jag kommer ifrån, har jag aldrig hört om något liknande, säger Rachelle Lacharité.

”Få skador”

Tidigare år har det förekommit flera skador och olyckor på vägarna, men detta år har läget varit ovanligt lugnt enligt arrangörerna:

— Det har bara varit några skrapsår, vilket är väldigt skönt, säger Johnny Tran.

Inför årets stafett önskade idrottskollegiet att det skulle finnas fler vattenstationer för att undvika vattenbrist:

– Vi lyckades kontakta lokala företagare inför årets stafett, så det har funnits större tillgång till detta jämfört med tidigare år.

Stoppat fontänbad

Det nästintill traditionsenliga badet i fontänen på universitetsplatsen fick för ovanlighetens skull avslutas.

”Om ni inte går ur fontänen stänger vi av musiken” var budskapet från de arrangerande idrottskollegiet.

– Vi har fått tillsägelser från Statens fastighetsverk att vi inte ska vara i fontänen, och vi valde att följa deras rekommendationer, säger arrangören Johnny Tran.

Några av lagens cyklande ekipage kom bort på vägarna.

— Det rör sig om bristande kommunikation, men vi har alltid hittat cyklisterna och kunnat leda dem tillbaka. Sånt händer alltid, säger Johnny Tran.

 

Hur var tandemstafetten? Häng med i bevakningen från bussarna på våra bloggar.