Strejker, snömän och sopor

Internationellt

Veckans internationella utblick tar dig med på en resa bland brittisk kryptozoologi, irakiska miljökämpar och norskt examenstrubbel.


Oxford forskar om snömannen

Snart får Yetin, Bigfoot och andra kryptozoologiska varelser se upp. Oxford university planerar att tillsammans med schweiziska Lausanne zoologiska museum att lösa gåtan kring dessa mystiska väsen, skriver studenttidningen Cherwell. Genom en rigorös genetisk analys hoppas forskarna avslöja snömannens existens och kanske lära sig mer om neanderthalarnas liv och utveckling.

Miljötänk hett i Irak
Studenterna på The American University of Iraq-Sulaimani ska bli bättre på att återvinna skräp. Nu lanseras en återvinningskampanj med föreläsningar där studenterna uppmanas att bli bättre på att städa efter sig, skriver den irakiska studenttidningen Voice. 1200- 1300 ton sopor samlas in i universitetets närområde varje dag och studentföreningen Environmental club ska se till att skräpsamlingen sker så effektivt som möjligt.

Förtvivlade studenter i Norge
Norska studenter drabbas när offentliganställda går ut i strejk. Eftersom även examinatorer och lärare strejkar riskerar de norska studenterna att inte examineras i tid eller söka utlandsstudier, rapporterar den norska studenttidningen Universitas. Det är främst muntliga examinationer som uteblir, medan hemtentor och salstentor ska kunna genomföras som planerat. I nuläget vet ingen när strejken kan avblåsas.

Be Sociable, Share!

Relaterade artiklar:

Skriven av: - 31 maj, 2012

Läsarnas kommentarer på Strejker, snömän och sopor Kommentera gärna innehållet men visa respekt för de personer som figurerar i artiklarna och för andra läsare. På lundagard.se är du personligen ansvarig för dina inlägg: se till att de följer svensk lag. Redaktionen förbehåller sig rätten att radera inlägg som strider mot de pressetiska spelreglerna. Läs mer om Lundagårds regler för kommentarer här.