Antagen? Så finner du din plats

Novisch

Antagningsbeskeden inför hösten har landat. Då gäller det att stå på tå i bostadsjakten. Men alternativen är fler än man kan tro.

AF Bostäder
AFB har omkring 5800 studentbostäder i Lund. Hälften av dem är korridorrum. För att få tillgång till en bostad krävs att man ställer sig i kö, och förtur får du som ny student när du anmäler dig på direkten när beskedet kommer.

Klicka nedan för mer information
AF Bostäder

Nationerna
Studentnationerna i Lund har sina egna bostadsköer. Den som är aktiv på sin nation har oftast lättare att få en bostad, men regelverken kan vara värda att spana in ordentligt (läs mer här). Tala med husförmannen på respektive nation.

Klicka nedan för mer information
Länksamling till nationerna inom Studentlund och mer info om Smålands nation.

BoPoolen
Studenternas egen bostadsförmedling har hand om uthyrning av privata bostäder. BoPoolen har inget kösystem. I stället sköts förmedlingen via hemsidan där du kan lägga in annonser om du söker eller vill hyra ut en bostad. För tillfället finns det 82 finnes-annonser på hemsidan.

Klicka nedan för mer information
BoPoolen

Stiftelser och trossamfund
Det finns även en rad studenthem som drivs av stiftelser, trossamfund eller Statens Fastighetsverk. Vissa av boendena vänder sig enbart till antingen manliga eller kvinnliga studenter, så läs det finstilta.

Klicka nedan för mer information
Laurentiistiftelsen
Studenthemmet Micklagård
Studentskegården
Thomanders studentboende
Michael Hansens Kollegium

Malmö och Helsingborg
Båda städerna har flera stycken centralt belägna studentboenden. Spana in länkarna och ta dig vidare.

Klicka nedan för mer information
Översikt Malmö
Studenthuset Gripen
MKB Fastighets AB
Helsingborgsstudent

Text: Marek Stefaniak

Be Sociable, Share!

Relaterade artiklar:

Skriven av: - 12 juli, 2012

Läsarnas kommentarer på Antagen? Så finner du din plats Kommentera gärna innehållet men visa respekt för de personer som figurerar i artiklarna och för andra läsare. På lundagard.se är du personligen ansvarig för dina inlägg: se till att de följer svensk lag. Redaktionen förbehåller sig rätten att radera inlägg som strider mot de pressetiska spelreglerna. Läs mer om Lundagårds regler för kommentarer här.