Registreringsproblem för tusentals novischer löst

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Nu ska inbjudan till det viktiga Stil-kontot fungera för nya studenter efter haveriet i fredags.

”Men alla som redan försökt att registrera sig måste fortfarande kontakta supporten,” säger systemadministratören Per Hallgren.

3576 studenter bjöds in till att registrera sig till höstens kurser förra veckan. Men när de försökte att ta sig in till kontot för att ta del av kursinformation möttes de av ett felmeddelande. Det rapporterade Sydsvenskan under tisdagsmorgonen.

”Det ser lovande ut”

Vid lunchtid kunde dock supportern på universitetet hitta och lösa problemet, som uppstått i kommunikationen mellan databaser.

– Man ska inte ropa hej förrän man är över ån. Men det ser lovande ut, säger systemadministratören Per Hallgren.

Fler inbjudna under tisdagskvällen

Nu har de totalt 9778 nya studenterna snart chansen att ta sig in på sitt konto. Men väl där så finns det inte mycket att hämta ännu.

– Många institutioner har inte lagt ut information om kursböcker och liknande, så det är fortfarande många som hör av sig när de väl fått hjälp med registreringen. Men det är nu institutionernas ansvar, säger Per Hallgren.

Efter manuellt arbete nästintill dygnet runt under helgen har Stil-supporten fortfarande ett långt arbete framför sig.

– Alla som redan försökt att registrera sig måste fortfarande kontakta supporten. Vi har kallat in all personal och vi kommer att jobba extra flera dagar till, säger Per Hallgren.

Är det några fler stora orosmoln framöver?

– Inte mer än vanligt, men det har verkligen varit en intressant terminsstart.