Elsa Billgren: "Som student får man tänka smått."

- in Studentliv

Säg adjö till pojk- och flickrummet hemma hos föräldrarna. Med studiemedel och lite kreativitet kan du fixa första egna lyan. Lätt som en plätt. Kavla upp ärmarna och skippa dyra inredningskataloger. Det finns både coolare och bättre sätt.

Elsa Billgren. Foto: Pressbild.
Elsa Billgren.
Foto: Pressbild.

Elsa Billgren, bloggerska och programledare för Tv4:s Äntligen Hemma och Antikdeckarna.

Hur utnyttjar jag bäst mina 25 kvadratmeter?

–  Möbler på hjul är en väldigt bra grej, så att man kan flytta runt saker. Jag hade en drinkvagn ett tag som min skrivare fick stå på. Tänk att allt helst ska ha en dubbel-funktion. Glöm inte att kolla hur du kan utnyttja rummet bäst. Är det högt i tak? Då kanske du ska ha loftsäng. Ställ inte tv:n på ett bord. Utan skaffa en rejäl gammal kista och använd den som förvaringslåda också.

Vad ska jag tänka på som student?

    – Som student får man tänka smått. Om man går i affärerna är det ofta stora soffor och stora bord. Men i ett studentrum får man tänka små möbler. Kanske ett köksbord som går att fälla ihop och fälla ut. Kolla i second hand eller på någon släktings vind. Man måste inte ha det allra finaste och dyraste som student. Man kan tillåta sig själv att vänta med det och få drömma om alla de lyxiga grejerna.

Vad ska jag undvika?

– Köp inte en soffa som bara kan stå vid en av väggarna i din bostad. Strunta för guds skull INTE i att skaffa en försäkring. Det är superviktigt att ha en hemförsäkring om något händer. Om det är någon gång man är extra klantig så är det ju när man precis flyttat hemifrån. Min gamla tv tog fyr och hela min första lägenhet brann upp.

 

About the author

Mette Mjöberg Tegnander var tidigare reporter, nöjeskrönikör och novischredaktör på Lundagård.

Related Posts