Studentmedarbetare i Lund får tummen upp

- in Nyheter

Folkpartiets motion om studentmedarbetare i Lund bör bli pilotprojekt till 2014. Detta beslutades av kommunstyrelsen i onsdags. 

Under våren lämnade Folkpartisten Carl-Otto Berg in en motion om att Lunds kommun skulle införa studentmedarbetare på de olika förvaltningarna inom kommunen.

Bakgrunden till motionen var den arbetslöshet som råder för nyutexaminerade studenter och den brist på arbetslivserfarenhet som studenterna har när de når arbetsmarknaden.

– Jag har alltid haft inställningen att jobb och arbete är något bra. Samtidigt så ska examen ge ett jobb, men verkligheten vi lever i är att företagare värderar ett halvår ute i restaurangbranschen lika mycket som ett halvår på universitetet, sade Carl-Otto Berg till Lundagård när motionen lämnades in. (Läs intervjun här)

Carl-Otto Berg har själv studerat vid Ekonomihögskolan och vet att efterfrågan finns från studenternas sida. Han önskar nu att Lund vandrar samma väg som Danmark där systemet har varit aktivt under en lång tid.

– Som liberal är det mycket glädjande för studenterna i Lund att vi prioriterar jobbskapande åtgärder mot ungdomsarbetslösheten även i svåra ekonomiska tider, kommenterar motionsförfattaren styrelsens beslut.

Nu vänder sig kommunstyrelsen till fullmäktige för att få i uppdrag att genomföra pilotprojektet.