Vilket drag på en städdag

- in Nyheter

I grupper där den ena skriker högre än den andra och med overallerna i regnbågens alla färger samlades årets nollor vid LTH för att göra det som annars är så tråkigt – städa.

Redan på långt avstånd kan hörs basen dunka från de framtagna högtalarna. Stämningen är på topp och hejarramsorna går varma när årets draggning för nollorna på LTH gick av stapeln uppe vid sjön Sjön.

— I år har det kommit många fler än vad det brukar och hela nollningsperioden har hittills gått bra, konstaterar nollegeneralen Felicia Seemann nöjt.

Efter att ceremonin inletts och en elstolpe avtäcks på Ön i sjön Sjön så gick startskottet för den berömda draggningen.

– Varje sektion städar sitt område av sjön för att den ska vara ren till sjöslaget Regattan som går av stapeln på söndag. Det är viktigt så att ingen skadar sig på föremål som finns i sjön, berättar Felicia Seemann.

Man kan ju undra hur mycket som faktiskt kan finnas i en sjö som inte förefaller vara särskilt djup eller omfångsrik. Svaret får vi redan tio sekunder efter startsignalen har gått då en kundvagn dras upp ur den grönmättade sjön.

”Scar 1337 Bluebottle” från Datasektionen är nöjd med den fångst som hennes nollor har fiskat upp:

– Vi har fått upp både cyklar och en kontorsstol så jag tror vi ligger bra till inför regattan. Men mitt önskefynd är en hörnsoffa, då hade vi garanterat vunnit.

Lite längre bort uppe på en kulle hittar vi V-sektionens tillhåll. Lite lätt huttrande står Oliver Nastefski Löfman som har tagit årets första och förmodligen enda dopp. Han visar stolt upp sektionens fynd som innehåller allt från en kon till en pilbåge.

– Jag tror det var runt 20 grader i vattnet, men djupet varierade rejält och det var riktig sunkig botten, säger Oliver Nastefski Löfman.

Att Lundagård inte lyckas få en pratstund med domarna tolkar vi som att det är en hård kamp mellan sektionerna och att utgången är svår att förutspå. Men för Oliver Nastefski Löfman är framtiden säker.

– Vi behöver inte muta domarna, vi kommer vinna ändå.