Tusentals står utan studentkort

- in Studentliv

Teknologkårens studentkort är försenade. Det nya medlemssystemet uppges vara orsaken.

Flera tusen av Teknologkårens medlemmar har ännu inte fått sina studentkort för höstterminen 2012. Orsaken till detta uppges vara att Teknologkåren har börjat använda sig av ett helt nytt medlemssystem, vilket har resulterat i att kåren inte har kunnat skicka iväg medlemmarnas information till kortföretaget förrän idag, den 18:e September.

– Vi har jobbat så gott vi kan för att kunna skicka iväg kortinformationen i tid och har legat på företaget för att kunna lösa problemet så fort som möjligt, säger Teknologkårens generalsekreterare Tobias Mörtlund, som sköter kårens ekonomi och medlemshantering.

Om allt går som det ska kommer studenterna få de nya studentkorten innan de gamla går ut, det vill säga före den 30:e september.

– Nya studenter som inte har studentkort sedan tidigare har fått ett intyg från oss, så att de har kunnat ta del av de förmåner som studentkortet innebär, till exempel studentrabatter, säger Tobias Mörtlund.

Eftersom det nya medlemssystemet inte har fungerat felfritt i samband med terminsstarten, har det tvingat kåren till att arbeta fram nya rutiner. Generalsekreterare Tobias Mörtlund är övertygad om att det kommer fungera bättre redan till våren.