Blue pill or red pill, make your choice Tanja.

- in Novischbloggen

Filmen The Matrix är något jag alltid har fascinerats över. Jag har nog aldrig förstått den eller riktigt tyckt om den, vilket nog bara har ökat min fascination. När det kommer till mig har jag alltid fascinerats av det jag inte förstår mig på istället för att tycka illa om det. Idag förstår jag och tycker om The Matrix. En av de mest minnesvärda scenerna i den är när Morpheus erbjuder Neo ett val. Detta i form av två piller. Det blåa pillret och det röda pillret.

”This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I’m offering is the truth. Nothing more.”

Om man ska skriva i samma terminologi som The Matrix har jag, som de flesta, varit beroende av den blåa pillan ända sen bröstmjölken. Jag har svalt den med hull och hår, och har därmed heller aldrig ifrågasatt den eller varför jag tog den. Detta gjorde jag ända fram tills äldre ålder då jag presenterades ett alternativ, det röda pillret. Jag må då säga att jag nog råkade slänga i mig båda pillrena samtidigt. O.o

T.

ps. Är inte färgen på diverse piller rätt intressant? Tänk på det ur en politisk synvinkel. Just det. ;>