Hej resnerver!

- in Nyheter

Det verkar sannerligen som att Hong Kong levererar upplevelser på löpande band! Det riktigt spritter i benen av iver att få vara med om lika mycket som Carl-Johan har hunnit med under sina första dagar. Själv sitter jag hemma i mitt barndomshem efter en intensiv vecka av packande och städning av mitt Lunda-hem. Jag höll på att trilla av stolen när jag läste att Carl-Johan lyckats fara iväg med en 20 kilos packning. Jag förstår inte hur man ska tänka för att minimera och komprimera sin packning för ett halvår. Det får nog bli till att köpa till en extra kappsäck.

Det här med internationellt gångbara namn är ett evigt dilemma. Att bli erbjuden en kinesisk variant av sitt namn verkar vara en smidig lösning. Själv befarar jag, som alltid vid utlandsvistelser, att mitt namn inte riktigt kommer sätta sig hos italienarna. Bokstaven H är alltid ett dilemma. Så hade jag blivit erbjuden en italienisering av mitt namn hade jag inte tvekat en sekund om att använda det under utbytet.

De sista dagarna i Svezia ska jag ägna mig åt att packa om och packa rätt. Fortsätta noja mig över om jag verkligen har fått det rummet som jag betalt deposition för och om jag verkligen kommer att bli mött av en italienska när jag når Bologna centrale. Resnerverna- ni börjar kännas nu!