Welcome-kit och bytisar

- in Nyheter

Tiden går snabbt och det är redan dags att ta helg! Nu har livet som bytis börjat rulla igång lite mer för min del. Igår var jag på infomöte med andra bytisar och fick ett ”Welcome-kit”. Jag hade hoppats att jag skulle få någon liten trevlig souvenir såsom en penna med universitetets logga eller något annat flashigt, men det var bara en mapp med en massa viktiga dokument. Aja, jag får vänja mig av vid att vara materialist helt enkelt!

Jag träffade i alla fall en drös trevliga bytisar och vi tog en kaffe tillsammans och bytte nummer vid vårt Erasmus-bord. Förvånansvärt nog var där inte en enda spanjor. Annars så ska det enligt uppgift röra sig om ca 80% spanska bytisar här, men de hade inte hittat till det här info-mötet i alla fall. Jag slängde även på stående fot i mig en av de godaste pizzorna jag ätit i mitt liv! Det är ett ställe som säljer en stor pizza-slice för 1,80 euro i utbyte mot att man får stå och äta. Jag anar var nattamaten kommer intas…

Fredagen har jag spenderat med mina nya bytis-vänner och vi åt en klassisk pasta med pesto. Något som förvånar mig storligen är att man inte kan köpa annat än pasta och risottoris i mataffärerna. Jag börjar bli lite trött på pasta, eller nej, det börjar jag inte, men jag är rädd att jag kommer bli det om jag inte kan få omväxla med lite cous-cous eller bulgur. Ja, jag får fortsätta jakten på pastaalternativ helt enkelt.

Jag har även fått reda på att jag ska börja med min italienskkurs först på onsdag vilket betyder ännu mer ledighet. Till min glädje och förvåning så befinner jag mig på samma språknivå som för fyra år sedan! Det är bara att tacka och ta emot!

I afton ska jag förmodligen på ett ”Welcome-party” för bytisarna som anordnas av en Erasmus-organisation här. Det kan säkerligen bli trevligt! Men innan ni sjunker för långt ner i TV-soffan eller drar upp volymen på högtalarna inför en kvälls festligheter vill jag bara påminna om omröstningen som pågår i den föregående blogginlägget. Carl-Johan och jag har tagit några foton av våra respektive rumsutsikter och det är upp till er att bestämma vilket som verkar vara det bästa bytis-hemmet ur utsiktsynvinkel! In och gör er röst hörd här: http://bytis.lundagard.se/2013/02/01/bild-battle-rumsutsikten/