Yes, yes!

Yes, yes!

- in Novischbloggen
0

Jag kan fortfarande inte förstå det. Jag har mina första 30 hp (!). Jag såg det i Ladok förrigår. Jag har alltså klarat min första kurs vid Lunds universitet, utan att göra en enda omtentan och dessutom lärt mig massor.

Vid tillfället jag såg det hade jag igång min cam och spelade in följande klipp: Yes, yes jag är bäst!

Glädjen sitter fortfarande i. Detta för att för mig är det ett stort åtadkommande att klara en hel kurs utan en enda omtenta och utan större problem, Kursen var mitt egna stora mandomsprov inför den akademiska världen. Jag har därför några gånger under terminen som gått haft mina tvivel om jag verkligen hör hemma på högskolan. Vid andra tillfällen har jag tvivlat på om jag verkligen har någon slags intelligens överhuvudtaget (jag har väldigt höga krav på mig själv). Att jag fixade denna första kurs var en extremt stor vinst för mig. Att klara en kurs kan vara trivialt för många medan det kan vara allt för en annan.´

Jag tänker bara betona, för de som funderar på högskolan och kanske känner att det känns som en helt annan värld, en svårare sådan – vi har alla gått igenom tuffa perioder i livet, högskolan är inte värre än dessa. Högskolan är dessutom roligare och mer givande.

T.

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Kritik mot hantering av fusket på högskoleprovet

Förra helgen skrevs högskoleprovet av tiotusentals. Lunds universitet