Bytisplugg

- in Nyheter

Det verkar som flitens lampa lyser över bytisarna för tillfället. Jag har ägnat hela måndagen åt att skriva någon form av manus till min tenta i italienska på fredag. Jag har valt att jämföra två artiklar om kardinalen O’Brien som valt att kasta in handduken efter anklagelser om sexuella trakasserier. Jag tänkte att det är åtminstone en nyhet som involverar Italien en smula. Jag håller tummarna för att jag kan banka in min text till på fredag…

Helgen som passerat har jag tillbringat mestadels med min vän Amanda som kom hit från Rom. I fredags mötte vi upp gänget som jag läser italienska med och det bar iväg på klubb. Det kändes fint att få rasta dansbenen lite. Sen har helgen inneburit en hel del strosande i staden och inte minst ett ständigt intagande av mat och dryck. Är det inte en bit pizza man äter så är det en cappucino man vill dricka. Det har även byggts upp en jättescen på Piazza Maggiore, Bolognas stortorg, där det ska bli en minneskonsert  för Lucio Dalla i afton. Igår var det genrep och en massa människor hängde i solen runt scenen och fick sig ett smakprov på vad som komma skall.

Den här veckan blir första riktigt hela universitetsveckan, vi får se om de 12 timmarnas undervisning gör en utarbetad eller om det känns som ett bättre upplägg än hemma. Den stora skillnaden är att man i regel bara har en kurslitteratursbok och betydligt mer undervisning här, medan det oftast är det omvända hemma. Jag tycker det ska bli skönt att ha fokus på föreläsningarna och inte behöva traggla en massa litteratur, framför allt när man är ovan vid undervisning på ett annat språk än svenska.

Nu är det läge att göra sig redo för dagens första och sena kriminologilektion!