Campus – en byggarbetsplats

Våren kom även till Hongkong idag. De senaste veckorna har det varit ganska blåsigt och fuktigt, vilket gjort att temperaturen legat på 15-20 grader. När jag läser vad jag precis skrev inser jag att jag nog lyckats acklimatisera mig ganska bra till det tropiska klimatet. Idag var det runt 25 grader och sol idag, vilket jag och Thomas firade med en fryst yoghurtglass med digestive topping.
Tempot har skruvats upp rejält med plugget och det är därför jag varit borta från bloggen ett tag. Numera spenderar jag nästan all vaken tid på Campus läsandes böcker om postkolonialism eller Kinas framtid. Skoj men ganska tungt.

Vissa delar av Campus är för närvarande en byggarbetsplats, då Centennial Campus inte är helt färdigställt än. Dessutom håller de på att bygga en ny tunnelbanestation i berget under HKU, så du som ska studera här typ 2015 kommer kunna ta tuben direkt ner till Central. Dubbeldäckare i all ära, men tunnelbanan går faktiskt bra mycket fortare.

Hur som helst så möter jag en byggarbetsplats varje dag jag går till campus. Och varje morgon, vid olika tider, så sitter en byggarbetare i en lyftkran med båda fötterna på instrumentpanelen och läsandes en tidning.  Det ser så rogivande ut. Saknas bara en rykande kaffekopp i ena handen.

Min västerländska dumhet gjorde sig påmind igen. Har irriterat mig i snart två månader på att referenslistorna inte sorteras efter Efternamn, Förnamn, År och Titel. Men så kom jag på att kineserna vänder på namnen. Ens efternamn kommer alltså alltid först, vilket alltså måste innebära att mina professorer utgår från att det västerländska förnamnet således är efternamnet. Och det är ju visserligen korrekt, men det är oändligt mycket mer hopplöst att söka på förnamn istället för efternamn. Eller så är det bara för att jag är ovan.

Snart blir det bloggbattle igen. Jag och Hedvig filar lite på en idé, som ni förhoppningsvis snart får ta del av.  Mer om det imorgon (kanske)!