Jag ger er en dag i mitt liv

- in Nyheter

Ibland säger en bild mer än tusen ord. Ibland inte. Jag låter er i alla fall följa med mig en regnig bytisonsdag i Bologna.

1

1.Morgonstund har guld i mun. Här äts det frukost ackompanjerat av nyhetsinhämtning från svenska medier. Jag känner att den italienska medievärlden lämnar jag därhän.

2

2. Ut i ösregnet mot italienskan. Jag tackar arkitekterna för att det uppfann en stad med tak över huvudet även utomhus. Det bådar dock inte gott om arkitekturen är baserad på empiriskt material om Bolognas klimat.

3

3. Sista lektionen i italienska innan tentorna. Multimedia-verktyg för att guida oss genom en test-tenta. Hjälp!


4

4. Jag smiter från italienskan i förtid för att bege mig till det pampiga universitetshuset där jag läser International Law. Studenter är ständigt på språng.

5

5. Hej år 1088! Här använder vi fortfarande svarta tavlan och har stenhårda bänkar att sitta på under föreläsningarna.

6

6. Jag vandrar ut genom universitetshuset efter två timmars föreläsning om Tinoco-case anno 1922.

7

7. Det är dags att skaffa kursböcker! Tyvärr är det lättare sagt än gjort, det blir en beställningsvara från den stora landet i väst som kan inhämtas om 10 dagar. Sen passar jag på att skriva ut lite tågbiljetter för kommande äventyr. Rom och Milano står på programmet under våren.

8

8. Jag vandrar hemåt genom La Rossa- den röda staden. Man känner sig hemma och varm i hela kroppen.

9

9. Dags för lite allvar igen. Jag övar inför min muntliga tenta i italienska på fredag. Jag pratar för mig själv och analyserar bäst jag kan.

10

10. Fruktdags! Apelsin med blad! Och sen är den röd inuti. Fantastiskt med söta blodapelsiner alternativt apelsiner som är röda och söta.

11

11. Jag går hem till Elin, en svensk tjej som också läser juridik. Vi äter middag och jag fascineras av hennes innergård, det känns som ett palats! Bilden gör inte sannerligen inte palatset rättvisa.

12

12. Jag avslutar kvällen som den sanna kriminologistudent jag blivit med lite visdomar från Leif G.W Persson- läromästaren numero uno.

Har ni tur väntar en snar uppdatering om en bytisdag i Hong Kong, jag har hört att solen skiner där!