Nu är karnevalen spikad!

- in Karneval, Studentliv

Karnevalen 2014 har fått sina datum. 16-18 maj 2014 förvandlas Lund åter till en skandinavisk variant av Rio de Janeiro.

Plötsligt slogs ett fönster på AF-borgen upp och lite vit rök sipprade ut – den karnevalistiska konklaven hade enats om ett beslut.

En kort stund därefter kom kommittén jublandes ut på den blåsiga trappan med varsin blåmålad kartongbit i handen. Tillsammans bildade de 16-18 maj 2014. En skara vindbitna entusiaster hurrade och utropade Äntligen! Kanske var det en abstinens sedan 2010 som äntligen blev stillad.

Datumsläppet tolkades i år bokstavligt med ballonger knutna till varje siffra eller bokstav som lyfte texten till skyarna. Dock inte högre än ett par meter – sen tog linan slut.

Kommunikatonschefen Clara Luthman berättade om hur de valt helg för att det ska passa så många som möjligt.

– Vi har tittat på tentatider och andra arrangemang och det var inget som hände i Lund den här helgen. Och det ska faktiskt vara den solsäkraste helgen enligt statistiken.

Clara Luthman har även varit med och bakat tårtan, eller rainbowcake som hon kallar den.

Regnbågstårta, färgglada godisskålar, en kommitté klädd i alla möjliga färger – anar vi en ledtråd till karnevalstemat kanske?

– Vi kan inte spekulera till temat än! säger Clara Luthman med ett brett leende.

Men det gör vi på Lundagårds redaktion ändå.