Mejluppfostran

- in Nyheter

Medan Carl- Johan spenderar en kulturell tid i Peking så har jag just vinkat av mina helgbesökare från Sverige.Det har varit en fin helg och jag fick inte bara en härlig dos av mina vänner utan även ett välbehövligt tillskott av knäckebröd och Marabou-choklad. Så nu kan jag mumsa på svenska delikatesser, ett välkommet inslag bland den italienska maten. Helgen har inneburit rundvandring i stan, lite parkhäng och på kvällarna diverse besök på stadens barer. Det är trevligt när man inte behöver planera så mycket utan kan ta en kväll som den kommer, det är med andra ord tacksamt att kunna nå stadens höjdpunkter till fots.

Nu är studierna igång igen och jag börjar känna mig lite stressad. Veckans första lektion innebar även en kollektiv uppfostran i hur man skriver mejl till sina professorer . Det är mycket viktigt med både inledande och avslutande fras av korrekt karaktär. Jag kände mig inte direkt träffad av uppfostran, men jag ska bära i minnet att man inte kan slänga sig med alltför mediokra hälsningsfraser när man har korrespondens med universitetspersonalen.

Veckan innebär nya besök redan under morgondagen och jag hoppas kunna genomföra en eller annan utflykt i dagarna med mina vänner. Nu när våren sakta men säkert börjar ge sig till känna så får man passa på att börja göra utflykter. Jag är rädd att jag väntar för länge innan jag börjar göra mina små utflykter, det är en svår balans mellan att vilja vara kvar i Bologna och utforska staden och träffa sina nya vänner och se så många ny platser som möjligt.

Nu är det dags att återgå till en dos investment law!