LTH hotar att stänga ner sektionshemsidor

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Ledningen vid Lunds tekniska högskola vill se över innehållet på alla sajter kopplade till deras webbadresser efter sångboksdebatten.

– Vi är väldigt måna om vårt varumärke, säger LTH:s rektor Anders Axelsson.

 

Efter uppmärksammandet av sektionernas sångböcker och arkiv tog fart har ledningen för Lunds tekniska högskola, LTH, tagit bestämt avstånd från delar av innehållet.

– Allt det här förstör så mycket bilden av högskolan, just nu är det väldigt många som är besvikna, säger LTH:s rektor Anders Axelsson, som tycker att detta skymmer många andra projekt som högskolan och kåren genomfört.

– Det pågår och har pågått mycket arbete som vi är stolta över för att just diskutera exempelvis likabehandlings- och jämlikhetsfrågor.

Nu har ledningen vid LTH dragit igång en utredning för att se över allt innehåll kopplat till universitetet och LTH:s webbadresser. Som en konsekvens av detta kan sektionernas hemsidor stängas ner då flera av sektionerna ligger just under högskolans domännamn.

– Detta är en preventiv åtgärd. Vi är väldigt måna om vårt varumärke och vill inte kopplas till detta, säger Anders Axelsson.

Per Foreby är chef för datordriftsgruppen vid LTH och har fått i uppdrag att se över hemsidorna kopplade till LTH.

– Både LU:s och LTH:s ledning gick i taket efter det inträffade. Men det är också så att vissa av sektionerna redan har andra domäner registrerade så det behöver inte bli ett så allvarligt att de ska stängas ner.

Ledningen för LTH kommer att träffa Teknologkåren på måndag för att diskutera fortsatta åtgärder. Kårens ordförande Rasmus Kjellén väljer därför att inte kommentera ärendet innan dess.

Rektorn Anders Axelsson är dock säker på att han vill se åtgärder.

– Inga formella beslut är tagna, men vi har börjat utreda frågan. Vi måste se till att denna form av övertramp försvinner från sidor kopplade till LTH, säger Anders Axelsson.