Hård hockeykamp i lokalderby

- in Studentliv

Under helgen avgjordes LTH Griparna Hockey Tournament. Se bildspelet från lokalderbyt mellan LTH Griparna mot LU Lions här.

Lördagens lokalderby slutade med en övertygande seger för LTH Griparna mot LU Lions.Större delen av spelet utspelade sig på Lions planhalva och medan Griparnas målvakt höll nollan lyckades Griparna piska in hela sex mål under två perioder.

De två Lundabaserade universitetetslagen gör tillsammans med tre andra universitetslag och HC Giants upp på Färs och Frosta ishall under LTH Griparna Hockey Tournament.

– De kämpade bra, men har redan två tunga matcher i benen, säger Griparnas lagkapten och arrangör för turneringen, John Elf, som på grund av en skada inte själv var på isen denna match.

LTH Griparna har trots skadeläget hittills haft en framgångsrik turnering. De har spelat 4-1 mot Chalmers Blue Mc Rangers, 4-2 mot HJ Hockey och har en match kvar mot KTH Royal Blue innan turneringen är över. Något mindre lysande har det gått för LU Lions som fram till den här matchen inte lyckats spräcka nollan.

– Det känns riktigt kul att kunna samla så många lag här i Lund, säger Olle Wikman, en av spelarna från LTH Griparna, ”Sveriges smartaste hockeylag.”

– Sedan tidigare har vi deltagit i Universitets- och Högskoleligan UHL där lag från flera universitet är med. Men att arrangera en turnering som denna är lite extra.

Trots skadan verkar John Elf nöjd med turneringen, drar gärna en hjälm över hockyfrillan och trixar med pucken i pausen.

– Är man ledare inom hockeyn skall man ta sitt ansvar och skaffa hockyfrilla!

Under både lördag och söndag är spelschemat fullt av matcher mellan alla lagen. Det blir inget finalspel, totalpoängen avgör, men väl en sittning under lördagskvällen på studentmässigt manér.

Tillägg: LTH Griparna gick senare hem med totalvinsten i turneringen, och därmed tog de också hem andraplatsen i UHL, Universitets- och Högskoleligan.

Kolla in bildspelet från lokalderbyt mellan LU Lions och LTH Griparna här.