Minskad arvodering för S-teves förman

- in Nyheter, Studentliv

Akademiska föreningen fortsätter att arvodera posten som S-teves förman, men nu endast på halvtid. Det beslutades under styrelsemötet förra veckan.

 

Inledningsvis annonserades den tidigare heltidsarvoderade posten ut som oarvoderad inför kommande verksamhetsår. Men efter vidare diskussion har beslutade Akademiska föreningens budgetberedning att omvärdera styrelsens rekommendation.

– Vi väljer att ha en halvtidsarvoderad tjänsteman eftersom uppdraget bland annat innefattar arbete för kommunfullmäktige, och det är viktigt att det finns kvar extra energi till den interna verksamheten, säger Emelie Hult, verksamhetschef för Akademiska föreningen, AF.

Emelie Hult understryker att budgeten förmodligen hade gått ihop även med en heltidsarvoderad förman, men att det i sådana fall hade funnits mindre medel till produktion och investeringar.

– För att ett utskott ska ha en heltidsarvoderad krävs det också att utskottet har verksamhet i den utsträckning att det motiverar en heltidspost, säger Emelie Hult.

Men fortfarande kvarstår flera frågetecken. I handlingarna till den beslutande överstyrelsen, som samlas den 6 maj för att tillsätta bland annat verksamhetschef för Akademiska föreningen, har flera poster lämnats öppna. Bland annat föreslår valberedningen av vakantsätta både förmannaposten till Student-televisionen och posten som verksamhetschef på AF.

– Men det är fortfarande fullt möjligt att motkandidera fram tills på fredag, så det blir nog spännande på måndag när valet sker, säger Emelie Hult.