Lederhosen på Villan

- in Studentliv
@Carl-Johan Kullving

Med korvätartävling, kringlor och öltält inomhus lockar Stampus till Oktoberfest i Villan på torsdag.

Gry Nordström och Hampus Fernström är laddade inför Oktoberfesten med Stampus imorgon.
Gry Nordström och Hampus Fernström är laddade inför Oktoberfesten med Stampus imorgon.

På torsdag har nattklubbslokalen i Villan svidat om ordentligt. Blåvita dukar, ölsejdlar och barpersonal i lederhosen ska välkomna besökarna till Stampus Oktoberfest.

– Vi tyckte det var så bra förra året så vi kör på Oktoberfest i år igen, säger Gry Nordström, eventutskottsansvarig på Stampus.

I veckan har hon varit och köpt blåvitrandiga dukar och girlanger för att göra ölbaren mer likt ett öltält.

– Vi försöker efterlikna den riktiga Oktoberfesten i Tyskland så mycket som möjligt, säger Gry Nordström.

– Bland annat har vi köpt in specialöl som ska serveras i ölsejdlar, flikar Hampus Fernström, ordförande för Stampus, in.

Tematorsdagar populära

Puben anordnas varje vecka under terminstid, men ungefär en gång i månaden blir det temapub. Temat bestämmer eventutskottet, som den här terminen är rekordstort – runt 30 aktiva studenter.

– Det är jättekul att så många fler vill engagera sig. Det gör att vi kan göra så mycket mer, säger Gry Nordström.

Temat röstas fram inom eventutskottet och brukar vara hemligt fram till veckan innan. Överraskningsmomentet är viktigt för att locka fler besökare, men det brukar ibland vara anpassat efter årstiderna. Tidigare har det till exempel anordnats nattklubb med tema Halloween i oktober och Alla hjärtans dag i februari.

– Vi förväntar oss fulla hus, det brukar det bli på våra tematorsdagar. Så besökarna måste komma ihåg att komma i god tid, säger Hampus Fernström.