Fanny Ramel blev Futuralgeneral

Futuralkarnevalen har fått sin general. Ur en rökig, grön tidsmaskin klev karnevalskommittén ut efter att ha åkt till maj 2014 och hämtat hem sin Lundakarnevalsgeneral – Fanny Ramel.

Karnevalsamiral.LN.2Regnet vräkte ned vid universitetsfontänen när kommittén för Lundakarnevalen hade samlat till generalsläpp. Förra karnevalsgeneralen Erik Neppelberg samlade åskådarna för att förkunna att karnevalskommittén hade åkt till maj 2014 för att hämta hem generalen.

– Tidsmaskinen kommer snart att landa, så spana mot himlen, sade Erik Neppelberg och tittade upp mot den regntunga skyn.

Lundakarnevalsgeneral 2014 - Fanny Ramel
Lundakarnevalsgeneral 2014 – Fanny Ramel

Första kvinnliga karnevalsgeneralen

Efter ytterligare några regnskurars väntan och ett dån sprang åskådarna till Kungshusets västra sida. Där stod den gröna karnevalstidsmaskinen. En efter en kom kommittéledamöterna ut i vita tidsmaskinsdräkter tills bara en återstod – nöjeschefen Fanny Ramel. Därmed skrevs ett stycke karnevalshistoria – aldrig förr har Lundakarnevalen haft en general som är kvinna.

– Det känns otroligt kul att äntligen få säga det. Vi har vetat om det i två veckors tid och det har varit svårt att inte försäga sig, säger Fanny Ramel.

– Jag är bra på att organisera och van vid att jobba mycket med ideellt engagemang. Dessutom har jag varit med om många karnevaler sen tidigare, fortsätter hon.

Jubel för att karnevalsgeneralen äntligen är vald.
Jubel för att karnevalsgeneralen äntligen är vald.

Full konsensus

Diskussionerna inom karnevalskommittén kring vem som skulle utses till general har pågått under en längre tid men för två veckor sedan blev det bestämt.

– Det är full konsensus bakom det här beslutet. Inte en enda gång i diskussionerna diskuterade vi vem som skulle bli general efter kön, säger Gustav Brattström, vierichef.

Vad händer härnäst för karnevalen?

– Nu kan vi dra upp riktlinjerna för hur organisationen ska fungera. Vi ska snart flytta in i Karnevalscentralen och arbetet utanför kommittén och sektionscheferna startar, säger han.

Fakta

[checklist]

Fanny Ramel

  • 25 år.
  • Folkbokförd i Lund.
  • Var producent för filmen ”Dessa Lund” i Lundakarnevalen 2010.
  • Har varit regissör i Boelspexarna samt aktiv i Lundaspexarna.
  • Medlem i Östgöta nation.
  • Har studerat sjukgymnastik samt filmvetenskap i Lund. Var student vid New York Film Academy våren 2012.
  • Arbetar även för produktionsbolaget Anagram som drivs bland annat av lundakomikerna Johan Wester och Anders Jansson.

[/checklist]