TLTH utreder bostadsbygge

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Snart kan AF Bostäder få konkurrens med bostadsbyggandet. Teknologkåren utreder just nu om de kan bygga studentbostäder på egen hand.

Björn Hansson, ordförande för Teknologkåren. Foto: Jens Hunt
Björn Hansson, ordförande för Teknologkåren.
Foto: Jens Hunt

I förslaget till nybyggen på campus finns flera områden i nära anslutning till Lunds tekniska högskola. Just nu utreder Teknologkåren ifall de själva kan genomdriva ett bostadsbygge.
– Vi fick i uppdrag av fullmäktige att titta ifall vi har möjlighet att genomdriva ett sådant projekt. Det är väldigt förutsättningslöst, säger Björn Hansson, ordförande för Teknologkåren.
– Jag sitter med själv i utredningsgruppen och i mars eller april kommer vi presentera vad vi kommit fram till. Sen får fullmäktige besluta om det senare i vår, säger han.

Behålla parkmiljön
Bland de prioriterade områdena i Akademiska Hus skiss finns flera studentbostadskomplex i direkt anslutning till institutionsbyggnaderna. Björn Hansson ser inga problem med att eventuell nybyggnation skulle påverka parkmiljön på LTH.
– Förutom vid Maskinparken där Helsingkrona bygger så är det grönområden som ligger vid sidan av campus. Jag tror att vi ändå kommer kunna ha kvar känsla av grönområde där.

Ludvig Sundin, ordförande för Samhällsvetarkåren. Foto: Jens Hunt.
Ludvig Sundin, ordförande för Samhällsvetarkåren.
Foto: Jens Hunt.

Bostäder i kvarter Paradis
Även i kvarter Paradis planeras bostadsbyggen.
– Vi ser positivt på att det utreds om nybyggen så nära campus, men om man ska bygga på campus så ska det vara studentbostäder, säger Ludvig Sundin, ordförande för Samhällsvetarkåren.
Planerar ni också att bygga bostäder?
– Nej, tyvärr. Det hade varit kul om vi också kunde bygga, men vi har inte de resurserna än, säger han.