Dags för Avstampet

- in Nyheter
@Linnéa Berglund

Öltält, DJs och minst 600 besökare. På fredag förvandlas gräsmattan utanför studenthuset Villan i Helsingborg till festivalområde när det årliga evenemanget Avstampet går av stapeln.

Cicilia Carlsson, ordförande för Stampus, och Linnea Polsson, är laddade för morgondagens Avstampet. Foto: Linnéa Berglund.
Ida Nord, Stampus vice ordförande, och Cicilia Carlsson, ordförande för Stampus, är taggade för morgondagens Avstampet.
Foto: Linnéa Berglund.

Festivalen Avstampet som arrangeras av studentföreningen Stampus är tänkt att välkomna novischerna till staden och starta igång höstterminen för alla återvändare. Från klockan 18 imorgon fredag förväntas området fyllas av festsugna studenter. Förutom ett danstält med Stampus egna DJs utlovas liveuppträdanden av studenter på Campus, mat- och öltält samt ett samarbete med baren Mandarin.
– Vi är jättetaggade, säger Cicilia Carlsson, ordförande för Stampus.
– Vi upplever att det finns ett stort intresse för festivalen, det är det största evenemanget på hela höstterminen. Under nollningen har faddrarna har gjort ett bra jobb i att peppa novischerna inför detta, fortsätter hon.

Flyttades till fredag
Nytt för i år är valet av veckodag. Tidigare har Avstampet ägt rum mitt i veckan, men för att även ingenjörerna och en större del av allmänheten ska kunna delta har festivalen i år flyttats till en fredag.
– Under nollningarna har ingenjörsstudenterna och Helsingborgssektionen Agora bara en dag gemensamt, så vi hoppas genom Avstampet ge möjligheten att fortsätta knyta kontakter utanför sin egen kår, berättar Ida Nord, Stampus vice ordförande.
– Festivalen är även öppen för allmänheten, så studenterna kan ta med sig vänner som inte studerar. Vår förhoppning är att Avstampet skapar ett intresse för Campus Helsingborg i staden, både bland eventuella blivande studenter och andra, fortsätter hon.
– Vi förväntar oss mellan 600 till 800 besökare till Avstampet och hoppas att bytet av dag kommer locka ännu fler, säger Cicilia Carlsson.
– Även studenterna i Lund är hemskt välkomna, det kan ju vara kul att uppleva den vackra Studentvillan och se vad Helsingborg har att erbjuda. Det finns inget liknande i Lund, avslutar hon.

Fakta

[checklist]

  • VAD: Avstampet. En endagsfestival med DJs, öl- och mattält och liveuppträdanden. Arrangerad av studentföreningen Stampus i Helsingborg .
  • NÄR: Imorgon fredag från klockan 18.00
  • VAR: Villan, Södergatan 1 i Helsingborg
  • PRIS: För medlemmar:
    Förköp, tillgång till festivalområde och Puben med Manda’rin i baren – 50 kr
    I dörren, tillgång till festivalområde och Puben med Manda’rin i baren – 80 kr
    För icke-medlemmar:
    Förköp, tillgång festivalområde och Gästmedlemsskap i Stampus (tillgång till Puben med Manda’rin i baren) – 120 kr 
    Förköp, tillgång festivalområde – 80 kr
    I dörren, tillgång festivalområde – 120 kr
    Eftersläpp på The Tivoli ingår i samtliga biljetter.

[/checklist]