Han skänker lönen till sektionen

- in Nyheter

Hallå där… Axel Andersson, som har skänkt hela sin första lön efter att ha utexaminerats från LTH till sin sektion, ekosystemteknik.

Civilingenjören Axel Andersson skänker hela sin lön till sin gamla sektion. Foto: Privat.
Civilingenjören Axel Andersson skänker hela sin lön till sin gamla sektion.
Foto: Privat.

Hur kom du på den idén?
Det var under mitt andra år som sexmästare. Utan hjälp och engagemang från min sektion så hade jag aldrig klarat av studierna.

På vilket sätt har kåren hjälpt dig?
– Dels så har jag haft mycket roligare när jag studerat, men rent konkret så har det även underlättat med exempelvis studiekvällar och liknande.

Vad tycker du att pengarna ska gå till?
– Jag har helt lämnat över den uppgiften till själva sektionen, för jag litar helt på att de vet vad de gör. Det är ju en dynamisk organisation som ständigt förbättras. Kanske man kan dela ut stipendium till de som behöver och förtjänar det.

Hur känns det att göra detta?
Det känns bra såklart, jag hoppas att det är många som kommer bli glada och att pengarna används till att inspirera fler till engagemang inom sektionen. Dock har ju inte första lönen kommit än så transaktionen är inte klar, utan det blir i slutet av denna månaden.

Vad arbetar du med nu?
Jag är riskanalytiker inom sjöfartsinfrastruktur.

Hoppas du att fler följer ditt exempel och bidrar på detta sättet?
– Nja, jo, självklart hade det varit kul, men jag tror att det spelar mindre roll i de större sektionerna än vad det gjorde för min. Men visst det hade varit jättekul!