”Vi gjorde flest mål i hela turneringen”

- in Nyheter

Hallå där… Torbjörn Andersson, ordförande för Idrottskollegiet, som tog brons med Lunds universitets lag i student-SM i inomhusfotboll i Göteborg i helgen.

Varför anmälde ni er till student-SM?
– Vi ville göra en satsning där alla nationer gick samman och spelade för Lunds universitets räkning. Från början var tanken att vi skulle anmäla både dam-, herr- och mixlag men tyvärr fick vi för få anmälningar för att kunna göra mer än ett herrlag.
– Vi hade tre uttagsträningar där vi valde ut de bästa spelarna och sedan åkte vi till Göteborg och spelade turneringen.

Hur slutade det hela?
– Vi tog brons, killarna var ganska nedstämda efter förlusten. Vi ledde med 1-0 i semifinalen och släppte sedan in ett självmål och förlorade till sist med 1-2. Vi vann bronset under straffläggning.

Hade ni många träningar innan ni åkte till turneringen?
– Nej, vi hann tyvärr inte spela ihop oss innan eftersom många hade så mycket lektioner och plugg.

Ni slutade trea. Hur kommer det sig att det gick så pass bra ändå?
– Det var helt killarnas förtjänst. Jag åkte dit som lagledare och tränare men vi såg till att ta alla beslut inom laget. Vi fokuserade på sammanhållningen, gick ut och åt middag ihop och pratade taktik hela tiden. Vi hade tre utbytesstudenter så vi såg till att prata engelska under hela helgen.
– Till skillnad från andra lag tog vi det hela mer lättsamt, spelade lugnt och plockade ner bollen och lät motståndarna springa.

Men ni startade lite skakigt?
– Ja, första matchen fick bli som uppvärmning. Vi förlorade med 1-0, men sedan vann vi gruppspelet mot Göteborgs- och Uppsala universitet. Vi hade 12-3 i målskillnad och gjorde flest mål i hela turneringen.

Vad roligt! Hur finansierade ni resan till Göteborg och boende?
– Vi hörde av oss till Lugi Motion, Kuratorskollegiet och alla nationer. De tyckte, precis som vi, att vi borde satsa på något som inte endast handlar om att dricka och valde att sponsra resan.

Vad har ni för tankar till nästa år?
– Vi vill definitivt vara med nästa år, men då med dam- och mixlag också. Vi ska ta ut lagen tidigare så vi hinner spela ihop oss och träna ordentligt innan.