Uteblivet resultat irriterar studenter

Uteblivet resultat irriterar studenter

- in Nyheter
2
@Tindra Englund
Studentern Simon Berg. Foto: Privat.

En fars. Det tycker studenterna på kursen Europe in international politics om de försenade tentaresultaten.

Studentern Simon Berg. Foto: Privat.
Studenten Simon Berg.
Foto: Privat.

I morgon har det gått 20 arbetsdagar sedan de 19 kursdeltagarna på kursen Europe in international politics skickade in sina tentor. Resultatet lyser ännu med sin frånvaro och de har inte hört ett ord från läraren som för tillfället befinner sig på Island.
– Jag har aldrig haft några problem med att få ut resultaten tidigare. Det känns extra trist att detta händer på den sista kursen på min master eftersom jag måste vänta på resultaten för att kunna ansöka om mitt examensbevis, säger Simon Berg, en av deltagarna på kursen.

15 dagar
Enligt universitetets rättighetslista för studenter ska betyg på prov ha meddelats studenten senast 15 arbetsdagar efter provtillfället. När resultaten fortfarande uteblev efter att de 15 arbetsdagarna passerat försökte Simon Berg kontakta såväl ansvarig lärare som studievägledare, men fick inget svar.
– Eftersom jag aldrig tidigare upplevt några problem med att få mina resultat i tid så tror jag knappast att problemet ligger hos registratorn. Jag misstänkte därför att det var läraren som låg bakom förseningen, säger Simon Berg.

Kontaktade kåren
När Simon Berg inte fick något svar tog han i stället kontakt med Samhällsvetarkåren som i sin pratade med universitetslektor Jakob Gustavsson som är studierektor på statsvetenskapliga institution. Han kontaktade läraren och meddelade att resultaten skulle komma upp den 26 november. Men trots detta har de fortfarande inte sett skymten av sina resultat eller hört något direkt från den ansvariga läraren på kursen.
– Detta är givetvis problematiskt. När tentaresultaten blir försenade finns det som regel goda skäl för detta. Men, då är det viktigt att läraren meddelar studenterna, säger Jakob Gustavsson, universitetslektor.

Den här gången har dock läraren varit svår att komma i kontakt med även för honom och han väntar fortfarande på svar på sitt senaste mejl. Förklaringen kan vara att hon befinner sig på Island för att undervisa där. Simon Berg tycker att läraren varit duktig annars och enligt honom är hon en av institutionens bästa lärare.
– Men, jag tycker inte att detta ska behöva ta så lång tid. Det känns också extra komiskt att det under just den här kursen har varit extra stor press på att lämna in seminarieuppgifter i tid. Det känns då konstigt att läraren själv inte klarar av att genomföra och hålla de angivna tidsramarna, säger Simon Berg.

Ska utredas
Ingen vet när resultaten kan tänkas komma in. Jakob Gustavsson meddelar att orsaken bakom förseningen kommer att utredas. Simon Berg och hans kursare, fortsätter att vänta.
– Eftersom mina kursare vet att jag kontaktat kåren, har de börjat höra av sig till mig och fråga vad som händer. Reaktionerna är lite olika men en av dem har beskrivit hela situationen som en fars, säger Simon Berg.

Facebook Comments

2 Comments

  1. Kursdeltagarnas betygsresultat rapporterades igår in i Ladok efter 20 arbetsdagar.

    Vid en stor institution som har cirka 650 aktiva heltidsstudenter per termin så har administrativ personal och bland andra studievägledningen en hel del att göra utöver att besvara e-post. Denna gång tog det tre arbetsdagar innan studenten erhöll svar på sin fråga genom e-post. Det betyder inte att vi är overksamma i en given fråga. Vi ser som vår främsta uppgift att vara studentens ombud vid institutionen och bland annat verka för att samtliga studenter får en positiv studieupplevelse där en viktig del är att erhålla betygsresultat efter maximalt 15 arbetsdagar. Av olika anledningar sker det inte alltid men då anstränger sig institutionen att ge de som eventuell erhållit underkänt förutsättningar att förbereda sig för kommande omprov. Vi tycker att vi har de bästa studenterna och vi trivs att arbeta för och tillsammans med dem alla. Vi uppmuntrar även studenter att ta tillvara på sina rättigheter och varje ärende som inte går som tänkt blir ett lackmuspapper för institutionens sätt att arbeta. Men tyvärr kan vi inte alltid svara med vändande post även om alla studenter skulle önska det. Jag skulle säga att det sker väldigt ofta men tyvärr måste vi prioritera mycket annat för att ge samtliga institutionens studenter en bra service.

    Daniel Alfons
    Statsvetenskapliga institutionen
    Studievägledare

  2. 20 arbetsdagar, längre så har man ju lätt väntat på rättning i ett par kurser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Morrhoppan

Mjauuu mjauuu…. …Inte ens Morrhoppan är felfri. Påstod